Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ (CitiesNet).


H Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία των 11 Δήμων «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε» (CITIESNET) Συμβάλλει Επιτυχώς στο Έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Τρικάλων στην Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών στους Πολίτες συμμετέχοντας στην διοργάνωση της 3η Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Renewing Health και πραγματοποιώντας παράλληλα την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της στα Τρίκαλα .

Την Τετάρτη και Πέμπτη 8-9/09/2010 ο Δήμος Τρικκαίων με την CitiesNet ήτανε δύο από τους οικοδεσπότες της 3ης Συνάντησης Εργασίας του Ευρωπαϊκού Project Renewing Health που αφορά τον Τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και αποσκοπεί στην συμβολή και παροχή από απόσταση υπηρεσιών αλλά και διαδικασιών υγείας για πολίτες με χρόνια νοσήματα στα Τρίκαλα όπως και στην Κεντρική Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, παράλληλα με την 3η Συνάντηση Εργασίας του Renewing Health, η CitiesNet πραγματοποίησε την Πέμπτη 9-09-2010, στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων την Έκτακτη Γενική της Συνέλευση (ΓΣ) δίνοντας την ευκαιρία στους Μετόχους της και τα μέλη αυτών να παρευρεθούν, να συμμετάσχουν, να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις στον τομέα υγείας και τεχνολογίας, να μοιρασθούν τις εμπειρίες τους, να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμα και τα στελέχη του όπως και να δηλώσουν την θερμή υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Περίπου τα 200 άτομα από 9 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της εταιρείας CitiesNet, κ.  Μιχάλη Ταμήλο. Κατά την 3η Συνάντηση Εργασίας του Renewing Health (Αναγέννηση της Υγείας), έγιναν παρουσιάσεις των επιμέρους εργασιών, και συζητήθηκαν συν των άλλων η υποκείμενη τεχνολογία, οι τρόποι χρήσεις αυτής, τα ερωτηματολόγια που θα απαντήσουν και οι χρήστες της υπηρεσιών καθώς και οι μελλοντικές ενέργειες, η κοινή στρατηγική και ο γενικός συντονισμός όλου του Project και των 21 φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίησή του.
Οι 11 Δήμοι-Μέτοχοι της Κεντρικής Ελλάδας και σε άλλες πόλεις, στα πλαίσια της Ψηφιακής Κοινότητας των 11 Δήμων (CitiesNet).
Στην 3η Συνάντηση Εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που συμμετείχαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, βουλευτές της περιοχής, στελέχη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e-Trikala, η CitiesNet, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων  των 11 Δήμων-Μετόχων της Κεντρική Ελλάδα (Βέροια, Βόλος, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα, Ν. Ιωνία, και Τρικάλων), εκπρόσωποι φορέων των ΤΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελέχη Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων και πολλοί επιστήμονες, ήταν το επιστέγασμα μιας σοβαρής τοπικής προσπάθειας και ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος αρωγός του οποίου και οι 11 Δήμου μέσω της CitiesNet
και λόγω της σημαντικής συμβολής και των κυρίων Χιονίδη (Δήμαρχος Κατερίνης), Ασημακοπούλου Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Ράπτης (Διευθύνων Σύμβουλος e-Trikala) και του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Citiesnet. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ για ψηφιακά έργα σε 9 χώρες που αποσκοπούν στην από απόσταση εξυπηρέτηση πολιτών και οικογενειών τους με χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιοπαθείς, διαβητικούς) αλλά και στην βελτίωση διαδικασιών που θα χρησιμοποιηθούν στα Εθνικά συστήματα υγείας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας.