Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Προσκεκλημένος του επιχειρηματία κ.Ζήνωνα Ηλιάδη ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, προκειμένου να επισκεφθεί τη σύγχρονη μονάδα εγκαταστάσεων γκολφ που κατασκευάζεται στην Πάφο.

Η επένδυση μαμούθ στην καρδιά της Γεροσκήπου, το κόστος της οποίας θα ανέλθει στα 300 εκ.ευρώ αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Πρόκειται για το έργο Elea Estate το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του προς το κοινό περί τα μέσα Οκτωβρίου του 2010.

Οι διαδικασίες ανέγερσης ξεκίνησαν από τον Απρίλη του 2007.Η ανάπτυξη, σε πρώτο στάδιο περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 τρυπών , υπηρεσίες εκπαίδευσης (Ακαδημίες γκολφ) και σύγχρονο club house 2,260 τ.μ. (επιπλέον 1963 τ.μ. υπόγειοι χώροι στάθμευσης) το οποίο θα προσφέρει φαγητό από βραβευμένους σεφ σε ποικιλία εστιατορίων που θα υπάρχουν. Περιλαμβάνει επίσης ειδικούς χώρους για σάουνα αλλά και μεγάλο συνεδριακό κέντρο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές εκδηλώσεις και συνέδρια.

Σε δεύτερο στάδιο και συγκεκριμένα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 υπολογίζεται να ξεκινήσουν και οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών της ανάπτυξης. Συγκεκριμένα υπολογίζεται να γίνουν σε διάφορα στάδια συνολικά 350 οικιστικές μονάδες οι οποίες θα περιλαμβάνουν βίλες πολυτελείας 3-5 υπνοδωματίων και διώροφες μεζονέτες 2-3 υπνοδωματίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη γίνεται με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον καθώς ακολουθήθηκε ένα πλήρες οικολογικό σχέδιο από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη γίνεται με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον καθώς ακολουθήθηκε ένα πλήρες οικολογικό σχέδιο από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο κ. Κουκοδήμος συζήτησε με τον κ. Ηλιάδη τη δυνατότητα ανάπτυξης παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Πιερία, σε συνάντηση που έγινε με παρόντα τον οικονομικό σύμβουλο του κ. Ηλιάδη κ. Γιώργο Ολύμπιο.

Ο κ.Ηλιάδης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επένδυση στο νομό και πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Πιερία για το σκοπό αυτό.



Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάφο ο κ. Κουκοδήμος είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χριστόδουλο και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο. Η συνάντηση έγινε στη Μονή Νεοφύτου και στην ολιγόλεπτη συνάντηση ο κ.κ. Χριστόδουλος, ζήτησε από τον κ. Κουκοδήμο να μεταφέρει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Μητροπολίτη Κίτρους-Πλαταμώνα και Κατερίνης και στο λαό της Πιερίας.