Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα του Νομάρχη Πιερίας για την επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης


Η 16η Οκτωβρίου αποτελεί ξεχωριστή ημέρα για την πόλη της Κατερίνης και τους πολίτες της. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής, καθώς γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης μας, της πρωτεύουσας του νομού μας, από τον τουρκικό ζυγό και το ξεκίνημα της πορείας της προς την πρόοδο, τη δημοκρατία, την ανάπτυξη στο νέο ελληνικό κράτος.
98 χρόνια, σχεδόν έναν αιώνα πια από την απελευθέρωση της Κατερίνης, οι αγώνες των προγόνων μας μάς υπενθυμίζουν πως μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική πολιτεία χτίζεται και αναπτύσσεται μέσα από την αυτοθυσία, τον ηρωισμό και την πίστη στα υψηλά πανανθρώπινα ιδανικά.
Τιμώντας τους προγόνους μας δεν αναβιώνουμε απλά και εθιμοτυπικά μία ακόμη εθνική επέτειο αλλά οφείλουμε να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες για τη διατήρηση της εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες.
Οφείλουμε, με τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες και το δικό μας έργο, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης και της κοινωνίας μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και να κληροδοτήσουμε στις νέες γενιές μία καλύτερη ζωή και να τους προσφέρουμε αληθινούς λόγους για να νιώθουν υπερήφανοι, ισχυροί και αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον τους.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ