Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η Μακεδονία χρειάζεται προσωπικότητες


velopoulos
Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Συνδυασμό του, παρουσίασε χθες το απόγευμα και επισήμως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος. «Ο Θανάσης Μπίντας, δεν έχει καμιά σχέση με κομματικές θέσεις στο νομό σας και είναι ένας άνθρωπος του πνεύματος», είπε.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι τον πλησίασαν πολλοί «απογοητευμένοι» για να πάρουν μια θέση στο ψηφοδέλτιό του (αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες κ.α.), αλλά ο ίδιος επέλεξε άτομα τα οποία δεν έχουν «φθαρεί» στην αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι οι πέντε από τους επτά αντιπεριφερειάρχες που έχει επιλέξει (αύριο θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι) δεν είναι κομματικά στελέχη του ΛΑΟΣ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Πιερία, (από την εποχή που εργάζονταν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί ένα μικρό «αντίδωρο» σε όσα του πρόσφερε ο νομός. Οι δεσμοί του με την Πιερία, ήταν και ο λόγος που επέλεξε την Πιερία για να ανακοινώσει το πρώτο όνομα υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Βελόπουλος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το νομό μας (ο πιο όμορφος τόπος του πλανήτη), ενώ έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα που απασχολούν την Πιερία. «Διαθέτετε ένα υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο, με απαρχαιωμένα λιφτ και που για να το προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον 45 λεπτά», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες του νομού, αφού διαθέτει ένα πασίγνωστο βουνό, τον Όλυμπο.
Αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα, είπε ότι δεν μπήκε στην πολιτική για να παραμείνει για πάντα, τονίζοντας ότι την ίδια δουλειά που έκανε στο κοινοβούλιο (πρώτος σε ερωτήσεις βουλευτής της Κεντρικής Μακεδονίας) θα την κάνει και για την Περιφέρεια. «Δεν υπόσχομαι, αλλά δεσμεύομαι» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, εξαπολύοντας βολές εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίον κατηγόρησε ότι ρίχνεις ευθύνες στο «κράτος των Αθηνών», αλλά από την άλλη ευχαριστεί όσους το υπηρετούν.
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι αυτήν την άποψη είχε πάντα για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας ότι έκανε λίγα για τη Μακεδονία. «Η Περιφέρεια χρειάζεται προσωπικότητες που θα παρεμβαίνουν. Δεν αρκεί κάποιος να είναι φωνή διαμαρτυρίας», είπε χαρακτηριστικά.
Λακωνικός ήταν στις επίσημες πρώτες δηλώσεις του, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπίντας, ο οποίος αρκέστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Βελόπουλο, αλλά και όσους εξαρχής έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ