Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τιμήθηκε η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών




Με επιμνημόσυνη δέηση και με κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, τιμήθηκε χθες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στην πόλη της Κατερίνης, η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών.
Στο χώρο του μνημείου στην κεντρική πλατεία παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Πιερίας, καθώς και πλήθος πολιτών. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, οι εθνικοί μας ευεργέτες προσέφεραν ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας και συνέβαλαν με το έργο τους στο κτίσιμο της σύγχρονης Ελλάδας. Ο κ. Παπαστεργίου υπογραμμίζει ότι σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας, οι εθνικοί ευεργέτες στήριξαν οικονομικά όλους τους τομείς, όπως την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της χώρας.

Ιδιαίτερα, σημειώνει ο Νομάρχης τιμούμε την προσφορά στην Πιερία του αείμνηστου Θεόδωρου Χατζόγλου, ενός μεγάλου Πιεριέα που έδωσε τα μέγιστα στον τόπο μας και άφησε ως κληροδότημα το "Χατζόγλειο" Σχολείο, έναν χώρο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακατασκευάζει μετατρέποντάς τον σε έναν υπερσύγχρονο χώρο παιδείας και πολιτισμού.