Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Iσπανοί δημοσιογράφοι στο Δίον

Συνεχίζοντας τις επαφές και τη συνεργασία με χώρες της Ευρώπης ο Δήμος Δίου φιλοξενεί αυτή τη φορά δημοσιογράφους από την Ισπανία.
Ήδη αυτές τις μέρες εκπρόσωποι της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού της Ισπανίας με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα Blas Esteban Barranco και Jose Miguel Rivero Casado βρίσκονται στο Δίον και έχουν επισκεφτεί το Αρχαιολογικό πάρκο το Μουσείο, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Ολύμπου, τα Πιέρια, θα συνεχίσουν βέβαια και σε άλλες περιοχές ώστε να καταγράψουν τις τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες του νομού μας για να τις προβάλουν στα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στον Οργανισμό Τουρισμού της Ισπανίας.

Σε δηλώσεις τους οι Ισπανοί δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι στην Ελλάδα ήρθαν αρκετές φορές και έχουν κάνει σχετικά αφιερώματα για τα νησιά μας και άλλες περιοχές, ποτέ όμως δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πιερία. Δηλώνουν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τη περιοχή μας και θεωρούν ότι η Πιερία μπορεί από μόνη της να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο και σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Τους Ισπανούς δημοσιογράφους συνοδεύει ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης κ. Ευάγγελος Καραβαγγέλης ο οποίος έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια στέλεχος του ΕΟΤ στη Μαδρίτη.

Οικοδεσπότης της όλης φιλοξενίας είναι ο δήμαρχος Δίου ο Γρηγόρης Παπαχρήστος με τους συνεργάτες του, ενώ αρκετοί επαγγελματίες του νομού μας μεταξύ των οποίων η εταιρία ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε. προσφέρθηκαν να συμβάλουν για την καλύτερη φιλοξενία και συγχρόνως ποιοτική προβολή του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία θα είναι μια από τις υποψήφιες χώρες για να επιλεγεί μετά την Γαλλία, ως τιμώμενη χώρα για το 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

pierikoi antilaloi