Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ν.Δ.: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης


Την ανεξαρτητοποίησή του από τη Ν.Δ. ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης.
Νωρίς το πρωί σήμερα ενημέρωσε το γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κ. Τασούλα, ότι επρόκειτο εφεξής να πορευθεί ως ανεξάρτητος βουλευτής – κύκλοι της Ρηγίλλης θεωρούν «αστεία» τη δικαιολογία, επισημαίνοντας τις σχέσεις του με την κ. Μπακογιάννη – επιμένοντας ότι είναι εποχή που απαιτούνται συναινέσεις και, συνεπώς, είναι επιζήμια η στάση της ηγεσίας της Ν.Δ. Ο κ. Κοντογιάννης επισημοποίησε την απόφασή του με ομιλία του στο Κοινοβούλιο.
Με επιστολή ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. O βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Γιώργος Κοντογιάννης, κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα. Τόνισε ότι αυτή τη λογική ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας». Συμπλήρωσε ότι «όλοι είναι στρατιώτες για τη σωτηρία της πατρίδος και σε αυτή τη μάχη η πατρίδα μπαίνει πάνω από προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και την ιστορία».
«Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε ο βουλευτής, καλώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους «εσωκομματικούς λεονταρισμούς». «Διαφορετικά», κατέληξε ο βουλευτής, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. που είτε έχουν διαγραφεί, είτε έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα είναι οι Γιώργος Κοντογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ντόρα Μπακογιάννη.
kathimerini.gr