Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Οι Αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί

Στην πρώτη πεντάδα αγαπημένων προορισμών των Ελλήνων, κατατάχθηκαν για άλλη μια χρονιά Βόλος και Πήλιο, που έλαβαν τουριστικά βραβεία, στην έκθεση Philoxenia 2010 και αφού προηγήθηκε ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του εκθεσιακού φορέα της «Helexpo».


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Βόλος κατετάγη Τρίτη δημοφιλέστερη πόλη της Ελλάδας και το Πήλιο απέσπασε δυο βραβεία, καθώς αναδείχτηκε ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς ενώ διακρίθηκε και στην κατηγορία αγαπημένος προορισμός φιλικός στο περιβάλλον.
Τα τουριστικά βραβεία για το 2010 απονεμήθηκαν την Πέμπτη, στα εγκαίνια της έκθεσης «Philoxenia», που έγιναν από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
Η ψηφοφορία, μέσω της ιστοσελίδας της «Helexpo» ανέδειξε αγαπημένους προορισμούς, όπως:
-Οι πέντε περισσότερο αγαπημένοι παραθαλάσσιοι ελληνικοί προορισμοί είναι η Σάμος, η Κρήτη, η Λευκάδα, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική.
- Αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί είναι ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, τα Ζαγοροχώρια, ο Όλυμπος, ο Παρνασσός και το Πήλιο.

-Οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις είναι το Ναύπλιο, η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και τα ΓιάννενΑ
-Οι φιλικότερες προς το περιβάλλον περιοχές είναι η λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, τα Ζαγοροχώρια, το Νυμφαίο Φλώρινας, το Πήλιο και η Σάμος.



-Καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα είναι η Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, το Καϊμακσταλάν Πέλλας, ο Παρνασσός και το Σέλι Ημαθίας.

-Οι Έλληνες επιλέγουν για ταξίδια στο εξωτερικό κατά σειρά την Ισπανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.