Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Με σαφείς συστάσεις για εξεύρεση εσόδων μέσω της επιβολής νέων μέτρων αλλά και δραστικών περικοπών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναχωρούν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν, αν και παραδέχθηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τα επώδυνα μέτρα που ήδη πάρθηκαν, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας...
ότι θα χρειαστεί κι άλλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 7,5% του ΑΕΠ το 2011.

«Οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αυτοδύναμους ρυθμούς ανάπτυξης είναι σε εξέλιξη, όμως οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά θέματα προκειμένου η προσαρμογή να γίνει βιώσιμη» τόνισαν χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου.

Οι επικεφαλής της Τρόικας αναφέρθηκαν και στα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση και αφορούν την διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και την μείωση της σπατάλης στον τομέα των δαπανών, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερων περικοπών σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ αλλά και άλλων υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
ΦΙΜΟΤΡΟ