Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Καποδιστριακός ορισμός Αντιδημάρχων και σοβαρές παραλήψεις.

Ίσως η Δημοτική Αρχή Πύδνας – Κολινδρού να θεωρεί ότι διοικεί ομοσπονδία ΟΤΑ κι όχι έναν ενιαίο νέο Δήμο. Αλλιώς δεν εξηγείται η απόδοση αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους μόνο κατά τόπο, με μόνη καθ’ ύλην την…. ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Κάθε αντιδήμαρχος λοιπόν ασχολείται με έναν πρώην Δήμο και αρμοδιότητες όπως η Τεχνική Υπηρεσία, η καθαριότητα, η παιδεία, ο πολιτισμός, τα οικονομικά, το πράσινο, τα αγροτικά, το περιβάλλον, το διοικητικό, ο αθλητισμός κ.λπ. δεν αποδίδονται σε κανέναν. Είναι υπαρκτός λοιπόν ο κίνδυνος του συγκεντρωτισμού, του κατακερματισμού δράσεων, της ανισορροπίας παροχών υπηρεσίας κατά οικισμό και της αδυναμίας σύγχρονης κατά τομέα λειτουργίας υπηρεσιών στον νέο μεγάλο Δήμο (αλήθεια πως θα γινόταν η κατανομή αν οι πρώην Δήμοι ήταν τρεις και οι αντιδήμαρχοι τέσσερις;). Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο να τροποποιήσει την απόφασή του κατανοώντας την πραγματικότητα, την νομοθεσία και τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.
Επίσης παρά την σαφή νομική απαίτηση δεν υπάρχει ιστοσελίδα, και αναρτήθηκε σε λάθος link η πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου της 12-1-2011 στην ιστοσελίδα του «Δήμου Αιγινίου». Μια συνεδρίαση με σοβαρές παραλείψεις και μη αρμόζουσες συμπεριφορές:
Δεν μοιράστηκε στους Συμβούλους εισηγήσεις και ενημερωτικό υλικό μαζί με την πρόσκληση, επιμένοντας ο πρόεδρος στο: «όποιος θέλει να έρχεται στο Δήμο για να ενημερώνεται»!!!
Υπήρχε θέμα συνέχισης ή μη ιδρύματος παρά τη σαφή πρόβλεψη συνέχισης της παρ. 12, του άρθρου 103 του Καλικράτη.
Χαρακτήρισε ο Δήμαρχος «παραλογιζόμενους» τους Συμβούλους που ζήτησαν αυτονόητα έγκριση πίστωσης για προτεινόμενες θρησκευτικές εκδηλώσεις χωρίς ένταξη σε κανέναν προγραμματισμό πολιτιστικών δράσεων.
Ασχολήθηκε επί πολύ ώρα με το που πήγε ο Δήμαρχος στα …. Θεοφάνεια και γιατί δεν πήγε αλλού (εδώ ο κόσμος καίγεται….)
Συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης του πανηγυριού Αιγινίου, με προφορική, εκ του προχείρου εισήγηση του Δημάρχου.
Εμείς πάντως θα ευχηθούμε ξανά καλή και παραγωγική λειτουργία του Δ.Σ. και της Δημοτικής αρχής. Απλά ας τηρηθούν τα στοιχειώδη έστω που έχουν να κάνουν με την κατανόηση του νέου νομικού πλαισίου και των υποχρεώσεων.

Για την Σ.Ε.
Χρήστος Μπίτσης
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης