Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τρεις και… από τη Θεσσαλονίκη!


Καθορίστηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι αρμοδιότητες των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Και οι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, είναι εκλεγμένοι στην... μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης.

Δεν έκανε την έκπληξη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ορίζοντας και τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες από το νομό Θεσσαλονίκης και επιλέγοντας πρόσωπα τα οποία ήταν στενή συνεργάτες του και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.
Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προεκλογικά ο κ. Ψωμιάδης, έχουν μεγαλύτερες αρμοδιότητες από εκείνους των νομών και ως εκ τούτου, η θέση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Οικονομικών, ο Περιφερειάρχης, όρισε τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη, όπως άλλωστε αναμενόταν. Ο Διονύσης Ψωμιάδης θα προεδρεύει της «Οικονομικής Επιτροπής, ενώ του εκχωρήθηκαν οι αρμοδιότητες του «Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Οικονομικών». Ειδικότερα οι αρμοδιότητες του Σχεδιασμού της Περιφερειακής Πολιτικής, της Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων, των Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης «Αναπτυξιακού Προγραμματισμού», του Χωρικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης «Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού», των Συγκοινωνιακών Έργων, Εργαστηρίων και Δομών Περιβάλλοντος της «Διεύθυνσης τεχνικών Έργων», της Διεύθυνσης «Οικονομικών» και του Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι γεννημένος το 1941 και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στις Η.Π.Α. και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε αναπληρωτής Νομάρχης, αντινομάρχης, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και είναι από τα Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου Φροντιστηρίων ξένων Γλωσσών Βόρειας Ελλάδας.

Στη θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, ορίστηκε ο κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, μέχρι πρότινος αντινομάρχης Θεσσαλονίκης για θέματα Παιδείας. Ο κ. Φωτόπουλος είναι γεννημένος το 1959, έγγαμος με δύο παιδιά και είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη, θα προεδρεύει της Επιτροπής Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης, του εκχωρούνται οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης «Ανάπτυξης» και ειδικά των τεχνικών Εφαρμογών και Διοικητικών Διαδικασιών της Διεύθυνσης «Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων», καθώς και της Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας, Απασχόλησης και Εμπορίου, της Διεύθυνσης «Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού»

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ορίστηκε ένας απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Δημήτρης Ευθυμιάδης (επίσης ένας εκ των αντινομαρχών Θεσσαλονίκης, επί θητείας Π. Ψωμιάδη), είναι γεννημένος το 1957, έγγαμος με δύο παιδιά. Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής. Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρώην εντεταλμένος στη Διεύθυνση Εργασίας- Απασχόλησης και στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής, καθώς και στη Διεύθυνση Εμπορίου.
Ο κ. Ευθυμιάδης θα προεδρεύει της Επιτροπής «Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής» του Περιφερειακού Συμβουλίου, Επίσης, του εκχωρούνται οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης «Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής» και ειδικότερα του Προγραμματισμού, της Φυτικής και Ζωικής παραγωγής και της Αλιείας, της Διεύθυνσης «Αγροτικής Οικονομίας», της Υγείας των ζώων, Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων, της Διεύθυνσης «Κτηνιατρικής», καθώς και της Τοπογραφίας, του Εποικισμού και Αναδασμού, της Διεύθυνσης «Πολιτικής Γης» της Περιφέρειας.(
Πολιτεία)