Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΚΟΤΙΝΑΣ .


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμείς που ζούμε εδώ μόνιμα στην Σκοτίνα βλέπουμε ένα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ στα Βαλκάνια ίσως και στην Ευρώπη να μαραζώνει και ουσιαστικά να μην λειτουργεί.
Αποτέλεσμα όλο αυτόν τον καιρό ήταν να μαραζώσει η παραλία της Σκοτίνας αλλά και πολλά καταστήματα στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.
Επειδή πολύς ντόρος γίνετε αυτό τον καιρό με την αξιοποίηση του κάμπινγκ θέλω να πω τα εξής.
Μακάρι να πετύχει η μακροχρόνια μίσθωση του κάμπινγκ και να πάει σε καλά επιχειρηματικά χέρια και να γίνει άμεσα η αξιοποίηση σύμφωνα και με την προκήρυξη.
Η δημιουργία ξενοδοχειακής υποδομής 4 αστέρων όπως ξενοδοχείο spa θαλασσοθεραπεία συνεδριακού κέντρου κτλ μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον τόπο αυτόν. Φανταστείτε μόνο από την κατασκευαστική πλευρά πόσοι άνθρωποι θα απασχοληθούν αλλά και πόσα επαγγέλματα θα ωφεληθούν για μεγάλο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας στο χωριό και στην περιοχή.
Πόσα παράπλευρα επαγγέλματα θα δημιουργηθούν.
Πόσους πόρους θα εισπράττει ο δήμος
Μόνιμη διαφήμιση της περιοχής.
Θα ωφεληθεί και η υπάρχουσα τουριστική υποδομή μέσα από την δυνατότητα χρήσης των υποδομών αλλά και από την προσέλκυση τουριστών άλλου επιπέδου.
Θα γίνουν επενδύσεις αναβάθμισης τον καταλυμάτων
Αυτό το έργο έπρεπε να είχε υλοποιηθεί ΧΘΕΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.
Μας νοιάζει να είναι νοικοκύρης και να γίνει μια καλή τουριστική μονάδα και για δικό μας όφελος. Εάν είναι και από την Πιερία ακόμα καλλίτερα.
Στο λεγόμενο φιλέτο μακάρι να μπορούν να το γευτούν και αρκετοί συχωριανοί μας μέσα από την απασχόληση και την ανάπτυξη του τόπου.
Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι αλλά εμείς οι Σκοτινιωτες θα πρέπει να παρέχουμε κάθε υποστήριξη για μια τόσο σοβαρή επένδυση.
Φτάνει ποια με τα συμφέροντα άλλων .Ήρθε η ώρα να έχει και το χωριό μας το όφελος που του αξίζει μιας και από ότι ξέρετε τα κτήματα εκεί άνηκαν στους Σκοτινιωτες και η απαλλοτρίωση τους έγινε για τουριστική και μόνο αξιοποίηση.
Εάν γίνει και το σχέδιο παραθεριστικής κατοικίας όχι μόνο θα υπάρξει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αλλά θα δημιουργηθεί ένας νέος τουριστικός προορισμός με τεράστια οφέλη για την περιοχή και όχι στάση που είναι μέχρι σήμερα.
Να μην ξεχάσω και την ολοκλήρωση του δρόμου Σκοτίνας Άνω Σκοτίνας.