Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Γιγαντώνεται» το «Δεν Πληρώνω»


Οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους σταθμούς των διοδίων εκτιμούν ότι περίπου το 10% των διερχόμενων οδηγών αρνείται να καταβάλει το ιδιαίτερα «τσουχτερό» αντίτιμο. Το… κίνημα «Δεν πληρώνω» άρχισε να γιγαντώνεται αμέσως μετά τις γιορτές και ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Στυλίδα, όπου ο Δήμαρχος της περιοχής Απόστολος Γκλέτσος έσπασε τις «μπάρες», οι οποίες εμπόδισαν τη διέλευση των κατοίκων. Απομένει να δούμε αν συνεχιστεί η άρνηση καταβολής των διοδίων, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια να χρησιμοποιούν το φωτογραφικό υλικό και να εκδίδουν διαταγές πληρωμές, μέσω της Δικαιοσύνης.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών και φορέων, από πολλές περιοχές της χώρας, κατά των διοδίων είναι το μόνο σίγουρο πως θα συνεχιστούν τις κινητοποιήσεις, όπως άλλωστε αποφασίστηκε το Σάββατο στη Λαμία από τις επιτροπές αγώνα. Η επόμενη πανελλαδική κινητοποίηση με «άνοιγμα» των διοδίων θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2011, ενώ σε τοπικό επίπεδο προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

Το κίνημα κατά των διοδίων

Πολίτες από ολόκληρη τη χώρα οργανώνονται, συγκρούονται μετωπικά, αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια και απαιτούν να αλλάξουν οι συμβάσεις παραχώρησης των έργων στους μεγαλοεργολάβους. Το κίνημα αναπτύσσεται ραγδαία φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, αφού οι συμβάσεις παραχώρησης κινδυνεύουν να τιναχτούν, στην πράξη, στον αέρα!

Στην αρχή στους σταθμούς διοδίων συγκεντρώνονται λίγα άτομα, αλλά στη συνέχεια το πλήθος μεγάλωνε, ενώ όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αρνούνταν να πληρώσουν διόδια. Η κίνηση αυτή θορύβησε τις εταιρίες και αποφάσισαν να στέλνουν διαταγές πληρωμής σε όλους τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια

πηγή{ Ολύμπιο Βήμα}