Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας.


Πραγματοποιήθηκε στην Αγαθονίκειο αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Κατερίνης την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.00μ.μ. η κοπή της βασιλόπιτας. Η καθιερωμένη εκδήλωση ξεκίνησε με τον εσπερινό στον οποίο παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αγαθόνικος.
Αμέσως μετά στην αίθουσα του Ναού ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας κ.Στέργιος Μπούγιας δίνοντας τις ευχές για μια ευλογημένη και ειρηνική χρονιά, καλοσώρισε τα μέλη και τους φίλους της ενώσεως, τονίζοντας συγχρόνως τις δύσκολες συνθήκες που συνεχώς διαμορφώνονται στην εκπαίδευση και ειδικότερα για το μάθημα των Θρησκευτικών που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευλόγησε, έκοψε την βασιλόπιτα δίνοντας κι εκείνος με την σειρά του τις πατρικές του ευχές και ευλογίες για μια χαρούμενη κι ευλογημένη χρονιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σκρέττα, καθηγητή του ΑΠΘ και ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, με θέμα:
«Ο Ρωμαίικος διεθνισμός του Ρήγα και η οικουμενικότητα της ορθόδοξης λατρείας»

Ο π. Νικόδημος με σπάνια γλαφυρότητα και μεστό λόγο τόνισε την αξία της οικουμενικότητας της ορθόδοξης λατρείας. Παρουσίασε την προσπάθεια του Ρήγα για την τόνωση της ιδέας του Γένους αλλά και την παράλληλη κίνηση από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη καθώς και από το κίνημα των Κολλυβάδων για την προβολή της οικουμενικότητας της ορθόδοξης λατρείας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αυτήν την πολλή ζεστή πνευματική πανδαισία και ανανέωσαν τις υποσχέσεις τους για μεγαλύτερη και αγωνιστικότερη προσπάθεια την νέα χρονιά που ήδη ξεκίνησε.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ