Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου. Θέλουν προβολή και ανάπτυξη για τον τόπο τους


Η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Ελατοχωρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση που παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αριστοτέλης Πετρόπουλος, ο ταμίας Βασίλης Περλαντίδης και η γραμματέας, Αναστασία Μποστανίτη κατατέθηκαν οι προβληματισμοί τους, αλλά και οι θέσεις και οι προτάσεις τους.

Οι επαγγελματίες του Ελατοχωρίου επεσήμαναν την ανάγκη για ανάπτυξη και προβολή του τόπου τους, προκειμένου να καταστήσουν την περιοχή ελκυστική για όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να σημειώσουν και κάποια θέματα που τους απασχολούν όπως είναι το αποχετευτικό δίκτυο, η οικονομική κατάσταση του χιονοδρομικού κέντρου, η βελτίωση των υποδομών της οδοποιίας αλλά και η συντήρηση σημαντικών μνημείων της περιοχής.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, χειμερινός (χιονοδρομικό κέντρο), θρησκευτικός, πολιτιστικός, φυσιολατρικός, περιπατητικός, σχολικός, γαστρονομικός κ.α. πρέπει να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών δήλωσε το Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.

"Εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής αποτελεί τόσο η ηλεκτρονική όσο και η έντυπη παρουσίαση του ευλογημένου αυτού τόπου μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η καταγραφή όλου του ξενοδοχειακού δυναμικού και όλων των καταλυμάτων, των εκκλησιαστικών μνημείων σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αξιοθέατα ιστορικού, πολιτιστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος", τόνισε η κ. Μαυρίδου.

Η Πιερία ως τουριστικός προορισμός διαθέτει μια μοναδική κληρονομιά λόγω της απαράμιλλης φυσικής της ομορφιάς, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί σε τέτοιο βαθμό σε συνδυασμό πάντα με ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προκειμένου να κατορθώσει να στηρίξει και τους επιχειρηματίες αλλά και να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τέλος, αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού και εξέφρασε τόσο τη διάθεση όσο και τη βούλησή της να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής, διαβιβάζοντας άμεσα τα αιτήματά τους στην κεντρική διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλωστε, ανέφερε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου και τους Δήμους με στόχο την αποτελεσματική προώθηση του τουριστικού προϊόντος.