Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στον μαρασμό της Πιερίας


Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων και για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν προσυγκεντρώσεις, ενώ έγινε (σε άλλες περιοχές) ακόμη και μετακίνηση πολιτών με λεωφορεία.
«Το κίνημα “Δεν πληρώνων” έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εταιριών και των κυβερνόντων. Τους αναγκάσαμε να ασχοληθούν με το θέμα και να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης», δήλωσαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα, από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα και όχι να το λύσουμε, άλλωστε αυτό είναι δουλειά των πολιτικών. Μέσα από το κίνημα αυτό αναδείξαμε την αδικία και το αλισβερίσι των κυβερνόντων με τους εργολάβους», είπε ο κ. Τσολακίδης, χαρακτηρίζοντας «παράλογο το καθεστώς των διοδίων».
Πάντως οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν στη χθεσινή ημέρα, αφού αναμένεται το προσεχές διάστημα νέα συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού, ώστε να εκτιμήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Λάδι στη φωτιά», έριξαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, ο οποίος έκανε λόγο για «τζαμπατζήδες», καλώντας τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάψουν να στηρίζουν κινήματα «ανυπακοής».