Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σ. Χιονίδης: «Μου έχει κοπεί το γέλιο εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να φταίω»

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος της Κατερίνης, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, λόγω της μη καταβολής θεσμοθετημένων πόρων από την πολιτεία, επισκίασαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου. «Μου έχει κοπεί το γέλιο εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να φταίω», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, περιγράφοντας στα μέλη της επιτροπής την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν τον σταματούν στο δρόμο πολίτες, οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από το δήμο, αλλά αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι αδύνατον, καθώς το ίδιο το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει προς τους δήμους.

«Δεν θα ξαναγελάσουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη», σχολίασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Μηλιώτης, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαλτζάρης ζήτησε από τον Δήμαρχο να υπάρξει αντίδραση, καθώς – αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση - κινδυνεύει ακόμη η λειτουργία του δήμου και η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ο κ. Χιονίδης απάντησε πως ο ίδιος δεν θέλει να συμβάλει σε φαινόμενα αναταραχής, προσθέτοντας πως θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο όπου καταβάλλεται η επόμενη δόση του δανείου. Ο Δήμαρχος Κατερίνης, για ακόμη μία φορά, εμφανίστηκε ενοχλημένος με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δήμους, ενώ για ακόμη μία φορά σημείωσε την πρόταση που έκανε να δοθεί δάνειο στους δήμους από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή να τους δοθούν ομόλογα, όπως έγινε με τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

Ακόμη, η οικονομική επιτροπή του δήμου Κατερίνης αποφάσισε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για τη μελέτη ευστάθειας αποκατάστασης πρανών σε δεξαμενή των Καταλωνίων, η οποία αν και κατασκευάστηκε πριν από μερικούς μήνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως και τη μελέτη στεγανότητας πρανών του φράγματος στον Αρωνά.