Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα της λαμπρής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αναβιώνει και πάλι στη συνείδησή μας την ιστορική μνήμη, του ηρωικού αγώνα του Έθνους για Ελευθερία.

Τιμούμε το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας και υποκλινόμαστε στους αθάνατους αγωνιστές της Επανάστασης, που μεγαλούργησαν, πολεμώντας με αυταπάρνηση, για το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο αγώνας του ‘21 αποτελεί σύμβολο διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ, πηγή ανατροφοδότησης της πληγωμένης εθνικής μας υπόστασης.

Όπως τότε, έτσι και τώρα καλούμαστε να αγωνιστούμε σθεναρά ενάντια σε κάθε απειλή, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το έθνος και τη χώρα, που μέσα στη γενικότερη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα και έντονες προκλήσεις.

Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη συγκυρία, καλούμαστε όλοι να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια.

Είμαι βέβαιος ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, θα κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη.