Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δήμος Πύδνας Κολινδρού. Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου



Με εκδηλώσεις και παρελάσεις στην έδρα του Δήμου το Αιγίνιο αλλά και στα άλλα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στο Αιγίνιο οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με το εωθινό στις 7.00 στο Δημαρχείο και θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, και στις 10.00 έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο .

Επίσημη δοξολογία στις 10.30 στον Άγιο Ανδρέα , πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στην εκκλησία τον ο δάσκαλος Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος.

Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων μπροστά από το Δημαρχείο στις 10.45.

Παρέλαση Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Λαογραφικών Συλλόγων με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Φέτος η παρέλαση θα γίνει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο τμήμα μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία στις 11.45 θα χορέψουν Εθνικού χορούς οι μαθητές των Δημ.σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων.

Στον Κολινδρό 9.45 θα γίνει η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός από τον καθηγητή του Λυκείου κ. Θωμά Σολοποτιά.

Στις 10.10 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10.30 στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία στις 11.00 από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων. Δεξίωση από τον Δήμο στις 11.45.