Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απο την συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Κατερίνης


Το “τσουνάμι” των συγχωνεύσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων απασχόλησε μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ κυριάρχησαν οι διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την αναγκαιότητα ή μη των συγχωνεύσεων.

Ο κ. Χιονίδης, ενημέρωσε το σώμα, οτι επίκειται συνάντηση του ιδίου και των βουλευτών του νομού με την ηγεσία του Υπουργείου Μάθησης, όπου εκεί θα κατατεθούν αναλυτικά οι ενστάσεις του δήμου για τις συγχωνεύσεις και όπως αυτές ανακοινώθηκαν για τα σχολεία του δήμου Κατερίνης.
Ο δήμαρχος, ανέφερε επίσης, οτι την Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου (κατά την διάρκεια της συνάντησης των βουλευτών με την υφυπουργό), όπου έγινε μια πρώτη αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή μας το σχέδιο του υπουργείου.
Ο κ. Χιονίδης, στην τοποθέτησή του υποστήριξε πως τα ολιγοθέσια σχολεία έχουν τεράστια παιδαγωγική αξία και υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν τις οποίες και έχει καταθέσει στο υπουργείο. “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε προτάσεις συγκεκριμένες, όπως αυτές που έκανε ο κ. Καζταρίδης και οδήγησαν το υπουργείο στις σωστές αποφάσεις” είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη θέση του, πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβούλευση πριν από την όποια απόφαση.