Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ισπανοί δημοσιογράφοι στον Δ.Δίου-Ολύμπου





Τον δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκαν την Κυριακή 27/3 και τη Δευτέρα 28/3 Ισπανοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα τουριστικής δημοσιογραφίας στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, 14 από αυτούς ήταν Ισπανοί, δύο ήταν από το Περού και ένας από την Ιταλία.

Την Κυριακή 27/3 επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου ενώ χθες επισκέφθηκαν το Λιτόχωρο (το γραφείο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου), το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου αλλά και παρολύμπιες και παραλιακές περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Κατά την επίσκεψή τους στο Λιτόχωρο οι Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν συζήτηση με τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος τούς μίλησε για τις ομορφιές της περιοχής, για τον Όλυμπο, το βουνό των θεών, για τις παραλίες, για τα αρχαιολογικά, για τον πολιτισμό, για τις αγροτικές και τουριστικές περιοχές του δήμου, για το βυζαντινό μουσείο τού μοναστηριού τού Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, για την ιστορία αλλά και για τους μύθους των θεών του Ολύμπου, στοιχεία που εν πολλοίς άκουγαν για πρώτη φορά οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, τα άκουγαν όμως με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν χθες και κατά την επίσκεψή τους στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου, τράβηξαν αρκετές φωτογραφίες και άκουσαν με προσοχή τα όσα είχε να τους διηγηθεί ο κ. Βλαχόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο δημαρχείο, δεν παρέλειψε να κάνει μαζί τους και …λίγη πλάκα. Γι αυτό, όταν σε μια φάση οι Ισπανοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πόσα χρόνια είναι δήμαρχος, εκείνος τους απάντησε ότι ήταν δήμαρχος Λιτοχώρου 16 χρόνια και τώρα είναι στους πρώτους μήνες της θητείας του ως δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.

Και καλαμπουρίζοντας τους είπε: Οι κάτοικοι της περιοχής με εκλέγουν τόσα χρόνια δήμαρχο, είτε επειδή έχω κάνει κάποιο έργο, είτε επειδή δεν έχω κάνει …τίποτα. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα με εξέλεξαν για μια ακόμη τετραετία λέγοντας: Ας του δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία, μήπως και κάνει κάποιο έργο. Εννοείται δε ότι οι Ισπανοί δημοσιογράφοι ακούγοντας αυτά που είπε ο δήμαρχος, γελούσαν με την ψυχή τους…

Επικεφαλής της ομάδας τους ήταν ο πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα EUROMED (Madrid), Don Blas Esteban Barranco. Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Βαγγέλης Καραβαγγέλης, επίκουρος καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κατερίνης - τμήμα τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων (Logistics), μέλος της ένωσης δημοσιογράφων και συγγραφέων τουρισμού Ελλάδος και πρώην Διευθυντής του ΕΟΤ στην Ισπανία. Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε μαζί με άλλους Πιεριείς την επίσκεψη των Ισπανών δημοσιογράφων στον νομό (περιφερειακή ενότητα Πιερίας) με τη συμπαράσταση του γραμματέα της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Πιερίας, Πέτρου Κατσιώκαλη. Παρών, επίσης, στη συνάντηση ήταν και ο κ. Στέλιος Αθανασιάδης, που μετέφραζε από τα ισπανικά στα ελληνικά και από τα ελληνικά στα ισπανικά.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Καραβαγγέλης είχε οργανώσει και συνάντηση Ισπανών και Πιεριέων δημοσιογράφων, στην Κατερίνη. Από την Πιερία συμμετείχαν η Ελίνα Διαμαντοπούλου (ΔΙΟΝ TV), ο Βαγγέλης Ζαμαντζάς (εφημερίδες «ΕΠΤΑ» και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»), ο Αλέξανδρος Σωματαρίδης (ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ), ο Απόστολος Λέινας (Blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ), ο Ανδρέας Γαλανός (εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ») και ο Σίμος ο εικονολήπτης τής ΔΙΟΝ TV.