Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με τους Ισπανούς δημοσιογράφους




Ανάμεσα στις πολλές συναντήσεις που είχαν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην περιοχή μας, βρέθηκαν και συζήτησαν εποικοδομητικά και με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε παραλιακό ξενοδοχείο, οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο κ. Σάββας Χιονίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανάπτυξη της περιοχής, είπε ότι: «Η ανάπτυξη της περιοχής και των κατοίκων της, σε στρατηγικό επίπεδο, θα στηριχθεί 1) στην αστική ανάπτυξη με κατασκευές πάρκων, δρόμων, κ.ά., 2) στη συνδημιουργία νέου τεράστιου τουριστικού οικισμού μεταξύ Παραλίας και Κορινού σε έκταση που ανήκει στο Δήμο, μια κίνηση που θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου, θα φέρει επενδυτές και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και 3) στη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού με την ανάπτυξη των μεταφορών. Η ανάπτυξη αυτή θα λάβει υπόψη της και την οικολογική ισορροπία. Ζητάω από μέρους σας να στηρίξετε από πλευράς προβολής αυτές τις προσπάθειές μας. Σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθειά μας θα θέλαμε τη συνεργασία μαζί σας και ιδιαίτερα σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος».

Στη συνάντηση ήταν και ένας εκπρόσωπος εταιρίας εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διακινεί ετησίως στην Ισπανία 1.000.000 Άγγλους τουρίστες για την παρατήρηση πουλιών σε ποτάμια μεταξύ Σεβίλλης και Πορτογαλίας, όπως στο γνωστό Γουαδαλκιβίρ. Στην ερώτηση για την ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού, ο κ. Σάββας Χιονίδης δήλωσε ότι: «Είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε υποδομές για αυτό το είδος τουρισμού».