Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επιστολή Λαγδάρη Βαγγέλη προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Με το σχέδιο απόφασης σας για την συγχώνευση σχολείων συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για μια τέτοια συγχώνευση. Και αυτό μάλιστα γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι το υπουργείο δεν θα εμμείνει σε συγχωνεύσεις που οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν ή οι μαθητές ανά τάξη ξεπερνούν τους 27-28 μαθητές.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2011-2012 οι μαθητές του Λυκείου υποδοχής ανά τάξη θα είναι :Α Λυκείου 107, Β Λυκείου 90 και Γ Λυκείου 64. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 11 αίθουσες . Σήμερα η κτιριακή υποδομή του Λυκείου Αιγινίου όπως και το υπουργείο αναγνωρίζει «είναι ανεπαρκής». Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα καθώς επίσης και όλα τα άλλα επιχειρήματα που τέθηκαν από τους διάφορους φορείς, γίνεται φανερό ότι δεν προάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία αντίθετα μάλιστα καθίσταται προβληματική.

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο μας είμαστε αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις που προτείνονται

Γι αυτό ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για την συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου και των συγχωνεύσεων στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά κάτω υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

Δημοτική Παράταξη

Δήμου Πύδνας Κολινδρού

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ