Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της, Στέργιος Μπουσνάκης


14 εκατομμύρια το χρέος σε τράπεζες για τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, 3 εκατομμύρια το χρέος της ΔΕΥΑ Παραλίας και περίπου 400.000 ευρώ της ΔΕΥΑ Κορινού. Δεν αποκλείεται η μετάταξη εργαζομένων σε άλλη επιχείρηση.

Σωρεία οικονομικών προβλημάτων καλείται να λύσει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, προβλήματα που έγιναν ακόμα πιο έντονα μετά και τη συγχώνευση (ελέω Καλλικράτη) με τις ΔΕΥΑ Παραλίας και Κορινού. Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, τα έργα αυτεπιστασίας και τα συσσωρευμένα χρέη σε δάνεια και προμηθευτές, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό, που επιβάλει προσεκτική, ίσως και επώδυνη διαχείριση, για να μην βουλιάξει η ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος Επιχείρησης, τα χρέη της πρώην ΔΕΥΑ Κατερίνης, μόνο της σε δάνεια ανέρχονται 14.060.000 και η ετήσια δόση προς τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους είναι 2.475.000 ευρώ. Επίσης, δαπανεί 4,6 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές ετησίως, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια.
Πρόθεση μας είναι να παραμείνει η ΔΕΥΑΚ ως έχει, να είναι δυνατή, βιώσιμη, ισχυρή και να παρέχει την καλύτερη υπηρεσία στους πολίτες», ανέφερε ο Στέργιος Μπουσνάκης, στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης των εργαζομένων της Επιχείρησης, ζητώντας την συνδρομή όλων σ’ αυτήν την προσπάθεια η οποία γίνεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Αναφερόμενος στο μέλλον των εργαζομένων είπε οτι γίνεται «διερεύνηση» για το αν είναι απαραίτητο όλο το δυναμικό της ΔΕΥΑΚ, το οποίο ανέρχεται σε 110 μόνιμους υπαλλήλους και 21 συμβασιούχους. Αν αυτός ο αριθμός των εργαζομένων δεν είναι απαραίτητος, τότε υπάρχει η δυνατότητα των μετατάξεων σε άλλες επιχειρήσεις, είπε ο κ. Μπουσνάκης, συμπληρώνοντας πάντως ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δίνεται μια δυνατότητα ελπίδας».