Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!








Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στις 12.00 στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους μαθητές των σχολείων του Κολινδρού, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Κολινδρού και τους καθηγητές των σχολείων του Κολινδρού, του Αιγινίου αλλά και των άλλων σχολείων της Βόρειας Πιερίας για συμπαράσταση και διαμαρτυρία στην άδικη απόφαση της συγχώνευσης των Λυκείων Αιγινίου και Κολινδρού.

Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Φ. Καζταρίδης χαιρέτησε τους μαθητές και τους είπε ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημά τους και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει συγχώνευση των Λυκείων Κολινδρού και Αιγινίου και ότι θα παραμείνουν στο σχολείο τους.

Κατόπιν ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της Κατερίνης και διαδήλωσαν, μαζί με τους μαθητές, γονείς και δασκάλους από άλλα σχολεία του δήμου Κατερίνης, κατά του νομοσχεδίου της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας απηύθυναν χαιρετισμό συμπαράστασης στον αγώνα των συγκεντρωμένων η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος, ο δήμαρχος Κατερίνης, κ.Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, η αντιδήμαρχος Αιγινίου κα. Βασιλειάδου Ξανθίπη κ.α