Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Καμία συγχώνευση στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας.







Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Κολινδρού πραγματοποίησαν, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, οι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί οι μαθητές των σχολείων του Κολινδρού αλλά και μαθητές και γονείς από άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύδνας Κολινδρου, ζητώντας να ανακληθεί η, η άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας. Άννας Διαμαντοπούλου, για τη συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα. Βασιλική Πολύζου στην ομιλία της τόνισε ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση θα υπονομεύσει την ποιότητα της εκπαίδευσης στην περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα μαθητών με αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο κίνδυνος της μεταφοράς των μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των καιρικών συνθηκών σε δρόμους με μεγάλη επικινδυνότητα. Τα έξοδα που θέλουν να περικόψουν είναι 7.500 ευρώ, τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών θα είναι περισσότερα.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πόλυζος τόνισε την αναγκαιότητα της λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου, της δευτεροβάθμιας αλλά και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως είναι σήμερα, άλλωστε αυτό ήταν και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην προχθεσινή συνέλευση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην λειτουργία και τα επιτεύγματα του Λυκείου Κολινδρού από την ίδρυση του, το 1915 μέχρι σήμερα.

Ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές της Πιερίας διότι συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα του λαού της Βόρειας Πιερίας και έδωσε το επόμενο ραντεβού στην εθνική οδό αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Κολινδρού κ. Μπιτσιάνης, Αιγινίου κα. Βασιλειάδου, Μεθώνης κα. Γαβριηλίδου και Πύδνας κ. Σιανίδης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, η κυρία Νικολοπούλου Βάσω πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου,κ.α.

Τέλος διαβάστηκε ψήφισμα από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Κολινδρού κυρία Τουμάζου Ελλάδα.