Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Ισπανών δημοσιογράφων στην Π.Ε. Πιερίας





Με την επίσκεψή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζεται η φιλοξενία της αποστολής Ισπανών δημοσιογράφων στο νομό Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Πιερίας 17 Ισπανούς δημοσιογράφους.

Η επίσκεψή τους στην Πιερία αποτελεί αποδοχή πρόσκλησης του κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη, επίκουρου καθηγητή στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης - Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), μέλους της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος και πρώην Διευθυντού του ΕΟΤ στην Ισπανία.

Η κ. Μαυρίδου καλωσόρισε θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους παρουσίασε το νομό, τους ενημέρωσε για τις φυσικές ομορφιές , τα αξιοθέατα , τα ήθη και έθιμα της περιοχής αλλά και για την εξαιρετική φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους Πιεριείς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έκανε αναφορά στους στόχους της τουριστικής πολιτικής αλλά και στη μεγάλη σημασία που δίνεται πλέον για την ανάδειξη του τουριστικού κλάδου ως τομέα αιχμής της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας λόγω της γεωμορφολογίας της προκειμένου να καθιερωθεί ο νομός ως δημοφιλής προορισμός για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες αλλά και στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού θρησκευτικού, αρχαιολογικού, γαστρονομικού κ.α αλλά και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο προπονητικός τουρισμός κ.α.

Η κ. Μαυρίδου εστίασε στο δίαυλο επικοινωνίας που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να «καλλιεργήσουν» την πολιτιστική διαφορετικότητα ως πηγή ανάπτυξης και δημιουργικότητας.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι τόσο από το νομό όσο και από τους χαρακτήρες των ανθρώπων και υπογράμμισαν ότι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τις εικόνες που περισυνέλλεξαν στην χώρα τους προκειμένου να διαδώσουν και να προβάλλουν την ελληνική-πιερική « ταυτότητα».

Στο τέλος της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσέφερε τουριστικό υλικό στους δημοσιογράφους προκειμένου να εμπλουτίσουν τις εικόνες και τις γνώσεις τους για την Πιερία.