Τρίτη 10 Μαΐου 2011

78χρονος ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ συμμετέχων στον 2ο ΑΓΩΝ Α ΔΡΟΜΟΥ "ΔΙΟΝ"


Συνέντευξη   εν όψει του 2ου Αγώνα Δρόμου "ΔΙΟΝ" στoυς εκπροσώπους των  τοπικών Μ.Μ.Ε. παραχώρησαν ο Πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης και ο ταμίας του Δ..Σ του συλλόγου Χαράλαμπος Ιωαννίδης.
Τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ότι...
σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου - Ολύμπου όλα είναι έτοιμα για τον  αγώνα της προσεχούς Κυριακής, που ξεκίνησε  πέρυσι σε εθελοντική βάση, από μια παρέα φίλων, οι οποίοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και πλέον τείνει να γίνει θεσμός.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή  14.300 μέτρων, με φόντο τους πρόποδες του Ολύμπου, αφετηρία το Δημαρχείο στην Κονταριώτισσα και τερματισμό το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ενώ είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου.
Η διαδρομή είναι βατή και προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες, ενώ θα δοθούν έπαθλα και δώρα στους νικητές όλων των κατηγοριών.
Τα έως τώρα μηνύματα καταδεικνύουν ότι θα  υπάρχει μεγάλη συμμετοχή  σε αθλητές, σε χορηγούς αλλά και σε εθελοντές.Περισσότεροι από 500 συμμετοχές σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα καταγραφούν στον  κεντρικό αγώνα δρόμου, στον αγώνα ενός χιλιομέτρου για παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και στον περιπατητικό αγώνα που θα διεξαχθεί φέτος πιλοτικά. Ο μεγαλύτερος έως τώρα ηλικιακά αθλητής που δήλωσε συμμετοχή είναι ένας 78χρονος από την πόλη των Τρικάλων και ο μικρότερος ένας  μαθητής δημοτικού σχολείου.
 Όλοι θα συμμετάσχουν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τα μέλη του ΔΣ. τόνισαν  ότι  η διοργάνωση θα  αποτελέσει δέλεαρ στους νέους ανθρώπους και εν συνέχεια σε όλους μας, για την ενασχόληση με υγιείς δραστηριότητες