Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΤΟΤΕ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΙΩΤΗΣ....


Να τι είχε γράψει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ της ΠΙΕΡΙΑΣ στις 30 Δεκεμβρίου 2010


Η Ολυμπιάδα έγινε Ανώνυμη Εταιρία


Προκειμένου να αποφευχθεί η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης


Υπογράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2010 το συμβόλαιο μετατροπής της Ολυμπιάδας από δημοτική επιχείρηση σε Ανώνυμη Εταιρεία. Το μετοχικό κεφάλαιο της Α.Ε. ανέρχεται σε 7.635.771,24 ευρώ.
Το συμβόλαιο υπογράφηκε ενώπιον του συμβολαιογράφου Κατερίνης Δημήτριου Β. Κουτσοχήνα, παρισταμένου του δικηγόρου Κατερίνης Γεωργίου Ν. Μπαλάτου από τον πρόεδρο της επιχείρησης και δήμαρχο Κορινού Νικόλαο Αβραμίδη και τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, η οποία είναι μέτοχος της Ολυμπιάδας Α.Ε., Νικόλαο Μηλιώτη.

Η αντικειμενική αξία των αγροτεμαχίων και η αξία των οικοπέδων με βάση συγκριτικά στοιχεία από την αρμόδια ΔΟΥ ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιο αποτελείται από 429 φύλλα και είναι το μεγαλύτερο που υπογράφηκε ποτέ στην Πιερία. Αποτελεί το καταστατικό της νέας Α.Ε. και τον τίτλο κτήσης αυτής, για τις περαιτέρω μεταβιβάσεις των οικοπέδων στους δικαιούχους, καθώς σε αυτό περιγράφονται με λεπτομέρεια ένα προς ένα όλα τα ακίνητα που η δημοτική επιχείρηση Ολυμπιάδα εισέφερε στη νέα Α.Ε..
Η ως άνω μετατροπή επιβάλονταν από τον Ν. 3463/2006 διότι σε διαφορετική περίπτωση η Ολυμπιάδα θα έπρεπε να λυθεί και να τεθεί σε εκκαθάριση με όλες τις συνέπειες που κάτι τέτοιο θα είχε, τόσο για την περιουσία της όσο και για τους δικαιούχους των οικοπέδων της.