Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σε υποκατάστημα της Κατερίνης μετατρέπεται το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αιγίνιο Πιερίας

- Συνεχίζεται η υποβάθμιση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Πιερία

Η νέα τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας επηρεάζει ακόμα και τις τράπεζες και μάλιστα ποια τράπεζα, την ΕΘΝΙΚΗ και όχι κάποια αμιγώς ιδιωτική.

Όπως λέγεται λοιπόν το λειτουργικό κόστος του καταστήματος της Εθνικής στο Αιγίνιο είναι τόσο δυσβάστακτο που η κεντρική διοίκηση αποφάσισε τη μετατροπή του σε υποκατάστημα της Κατερίνης με μόνο δύο ημέρες λειτουργίας, Τετάρτη και Παρασκευή για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας.

Οι κάτοικοι αυτοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα αφού υπερβαίνουν τους 20.000 από τους οποίους οι 1.000 περίπου είναι επαγγελματίες καθώς και πολυάριθμοι συνταξιούχοι που εξυπηρετούνται από το κατάστημα Αιγινίου. Αυτή η εξέλιξη δεν χαροποιεί κανέναν, ενδεχομένως ούτε και την τράπεζα αφού σίγουρα θα υπάρξουν πολλές διαρροές πελατών προκειμένου να εξυπηρετηθούν γρήγορα αλλά και για να αποφύγουν το κόστος της μετάβασής τους στην Κατερίνη ή Αλεξάνδρεια που βρίσκεται πια το πλησιέστερο κατάστημα της Εθνικής στη Βόρεια Πιερία.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να αναθεωρηθεί και να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των οικονομικών συναλλαγών των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας. Και να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τον έντονο συνωστισμό των συναλλασσόμενων αφού το κατάστημα θα λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Η διοίκηση του Σωματείου των επαγγελματιών του Αιγινίου και περιχώρων λαμβάνοντας τα μηνύματα αγανάκτησης των μελών του αλλά και όλου του κόσμου της περιοχής ζητά να επανακαθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας του καταστήματος Αιγινίου έτσι ώστε να αποδείξει η διοίκηση της τράπεζας ότι δικαίως ονομάζεται ΕΘΝΙΚΗ.

Τέλος ζητάμε από τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Περιφέρεια, στην Αντιπεριφέρεια, στο Επιμελητήριο να πράξουν αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί για να επανέλθει η σωστή λειτουργία των οικονομικών συναλλαγών και να αποτρέψουν την υποβάθμιση της Βόρειας Πιερίας.

Η επιχειρηματικότητα και οι επαγγελματίες του δήμου μας δεν βιώνουν και τις καλύτερες μέρες, ας προσπαθήσουμε όλοι, τουλάχιστον για να την διατήρηση των κεκτημένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ