Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το Κοιμητήριο Της Πράγας: Ουμπέρτο Έκο


Αραγε πόσα λόγια μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό αρθράκι για τον τόσο μεγάλο Ουμπέρτο Έκο; Για τον συγγραφέα του ανεπανάληπτου και πολυβραβευμένου μυθιστορήματος «Το Όνομα Του Ρόδου», που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος το 1932 στην Ιταλία, με αρκετές έδρες καθηγητή σε πανεπιστήμια της Ιταλίας, σπουδές στη νομική και τη μεσαιωνική φιλοσοφία και λογοτεχνία και τη δική του θεωρία στη Σημειολογία, ακόμα βρίσκει χρόνο και τρόπο να εντυπωσιάζει τους αναγνώστες παγκοσμίως.

Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το Κοιμητήριο Της Πράγας», αποδεικνύει γι' ακόμη μία φορά το τεράστιο ταλέντο του Ιταλού συγγραφέα και την αστείρευτη έμπνευση που διαθέτει. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, πρόκειται για ένα βιβλίο που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα.

Πολλά μυστήρια εκτυλίσσονται στην ιστορία, κάπου το 19ο αιώνα, ανάμεσα στο Τορίνο, το Παλέρμο και το Παρίσι. Μία σατανίστρια, ένας αβάς που παθαίνει αλλά και πάλι ζει, πτώματα σε υπονόμους, οι Σοφοί της Σιών, ο Χίτλερ, Ιησουίτες και Μασόνοι, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας, σφαγές στο Παρίσι, εξεγέρσεις, διαβολικές αδελφότητες, περίεργες λειτουργίες κ.ά.

Κι έχετε μείνει με την απορία πως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους... Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά του «Κοιμητηρίου της Πράγας». Απλά διαβάστε το και θα καταλάβετε.

«Το Κοιμητήριο Της Πράγας»
Ουμπέρτο Έκο stroumfita
Εκδόσεις Ψυχογιός

πηγή:miss.gr