Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Φολέγανδρος, η αγαπημένη των ανέμελων

Εναλλακτικά κομψή και με μία ξεχωριστή άγρια ομορφιά, η Φολέγανδρος είναι ο καλοκαιρινός προορισμός που προτιμούν παρέες κάθε ηλικίας που τους αρέσει να περνάνε ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς να υπάρχει τίποτα το επιτηδευμένο στη διασκέδαση.
Η Φολέγανδρος είναι μία κούκλα. Σημειώστε τι θα σας γοητεύσει περισσότερο...

 Οι παραλίες με τα αρμυρίκια και ο βυθός με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου. Η Αγκάλη, που είναι και η πιο γνωστή, αποτελεί μία στάνταρ επιλογή για μπάνιο και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τα αρμυρίκια. Αν πάλι επιθυμείτε να απομονωθείτε, θα ακολουθήσετε το μονοπάτι από την Αγκάλη και σε 10 λεπτά θα φτάσετε στην μικρή παραλία Φηρά ή το Γαλιφό.

Η διασκέδαση με ρακόμελα στην πλατεία της Χώρας όλο το καλοκαίρι και οι γιορτές Φολεγάνδρου που πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο. Απέχοντας πολύ από την τυποποιημένη διασκέδαση που προσφέρουν άλλα νησιά των Κυκλάδων, στη Φολέγανδρο οι πλατείες και τα καλντερίμια της Χώρας το βράδυ συγκεντρώνουν παρέες που διασκεδάζουν πίνοντας ρακόμελα και καταλήγουν συχνά σε μικρές αυτοσχέδιες γιορτές.
Tο γραφικό Κάστρο ουσιαστικά αποτελεί το παλιό κομμάτι της Χώρας και είναι μέχρι και σήμερα κατοικήσιμο. Με το βόρειο τμήμα του μεσαιωνικού οικισμού να είναι χτισμένο στο χείλος του γκρεμού, το Κάστρο είναι ένας εντυπωσιακής ομορφιάς τόπος που δεν αποτελεί απλά αξιοθέατο της Φολεγάνδρου αλλά ζωντανό αναπόσπαστο κομμάτι της.
Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα που έρχεται να συναγωνιστεί αυτό της Σαντορίνης θα το απολαύσετε από την εκκλησία της Παναγίας που υψώνεται στην ΒΑ πλευρά του χωριού. Το λιθόστρωτο μονοπάτι ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας και θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου θα κάτσετε να ξεκουραστείτε μετά την ανάβαση. Τα χρώματα της δύσης και η μοναδικότητα του τοπίου θα σας αποζημιώσει.
Οι ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές που θα πραγματοποιήσετε ακολουθώντας τα πολλά μονοπάτια με τα γραφικά εκκλησάκια και την άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά. Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι αυτή από τη Χώρα στην Εκκλησία της Παναγίας
Η stroumfita
www.jenny.gr