Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συναντήσεις της Βουλευτού Πιερίας κας Μαρίας Μίχου για την δημιουργία νέου σταθμού του Ο.Σ.Ε. στον Μακρύγιαλο,


Η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ηγεσία του Υπουργείου και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν η δημιουργία νέου σταθμού του Ο.Σ.Ε. στον Μακρύγιαλο.
Το θέμα είχε θέσει για πρώτη φορά η κα Μίχου σε ομιλία της στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2010, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόνισε ότι η λειτουργία σταθμού στον Μακρύγιαλο αποτελεί μια πολύ θετική προοπτική για την εταιρεία. Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά τους θερινούς μήνες, κάτι το οποίο αναμένεται να φέρει έσοδα στην εταιρεία και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος πρότεινε την δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού στο νέο ηλεκτροκίνητο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Όπως τόνισε, οι μελέτες είναι έτοιμες από το 2005 και το μόνο που μένει είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης.
Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση για δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου σταθμού στον Μακρύγιαλο ο οποίος θα τηρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
Υπήρξε μάλιστα η δέσμευση ότι το Υπουργείο θα συμβάλει στις προσπάθειες της κας Μίχου και του κ. Ζηλιασκόπουλου για εξεύρεση χρηματοδότησης.

Η κα Μίχου

Με τη σειρά της η Βουλευτής τους ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση. Εν συνεχεία τόνισε ότι η χρήση του σταθμού από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και η αύξηση της επισκεψιμότητας από τους τουρίστες θα αποδείξει στην πράξη την αναγκαιότητα δημιουργίας του.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το τρένο όχι μόνο αποτελεί το πιο ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς, αλλά μπορεί παράλληλα να εγγυηθεί μετακίνηση με ταχύτητα και άνεση χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου σταθμού στον Μακρύγιαλο αναμένεται να κάνει πολύ πιο εύκολη και οικονομική την πρόσβαση σε μια περιοχή η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες έλληνες και ξένους τουρίστες