Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες


Με σκληρά λόγια για την πολιτική ηγεσία και την τρόικα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να αντισταθούν στη νέα κατοχή των μνημονίων, ενώ χαρακτήρισε «ταχυδακτυλουργό» τον πρωθυπουργό που κατόρθωσε να παρουσιάσει την τρόικα ως ελευθερία και τον πλούτο ως φτώχεια. «Ο Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την τρόικα ως ελευθερία. Το μνημόνιο ως λύτρωση. Την ύφεση ως ανάπτυξη. Την απόγνωση ως ευτυχία. Την ανεργία ως κοινωνική επιτυχία. Τη φτώχεια ως πλούτο. Και την υποδούλωση ως απελευθέρωση. Και έτσι κατόρθωσε για έναν ολόκληρο χρόνο να μας εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό!» είπε, καλώντας του έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα. Με αναφορές στο σχέδιο Ανάν, στην Α. Διαμαντοπούλου, που προσπάθησε να αντικαταστήσει την ελληνική γλώσσα με την αγγλική, στα φαινόμενα της μαζικής υποκουλτούρας, θέλοντας να αναδείξει φάσεις τους ενδοτισμού, όπως είπε, των ελληνικών κυβερνήσεων, μίλησε για διαδικασία υποθήκευσης της χώρας που εδράζεται τόσο στην υποχώρηση που επιδεικνύεται στα εθνικά θέματα όσο και στις μυστικές συμφωνίες για παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στην τρόικα με στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Τρόικα ή θάνατος! Άλλοτε λέγαμε ελευθερία ή θάνατος», σχολίασε προτάσσοντας το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος», ενώ οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με αποδοκιμασίες φωνάζοντας «κλέφτες» και «προδότες».
«Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν με αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω, κάνουν λάθος'', είπε και ειρωνικά πρόσθεσε: «Πιθανώς να έχω Αλτσχάιμερ, όπως ισχυρίζονται μερικοί, και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες''.
Αναφερόμενος στα του μνημονίου παρατήρησε ότι η κυβέρνηση έκρυψε με επιμέλεια τα σχέδιά της και παραπλάνησε συνειδητά τον λαό και τους πολίτες. Όπως είπε «το μνημόνιο και η δανειοληπτική σύμβαση βρίσκονταν κατατεθειμένα από τον Μάιο του 2010 στη Βουλή», ενώ αναρωτήθηκε «γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να κάνει γνωστούς όλους αυτούς τους άθλιους και καθαρά αντιλαϊκούς και αντεθνικούς όρους, με τους οποίους δεσμεύεται η ίδια η εθνική μας ακεραιότητα και θυσιάζονται οι εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις;». Τόνισε ότι «οι όροι του μνημονίου έγιναν γνωστοί την 1η Δεκεμβρίου του 2010 από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κασιμάτη, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής ομιλίας μου για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών»!
Έψεξε την Ν. Μπακογιάννη που έκανε υπαινιγμούς για το κόστος της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στο Σύνταγμα λέγοντας με αυτοκριτική διάθεση: «Θα πρέπει άραγε να δώσω σημασία στα συντροφικά πισώπλατα χτυπήματα, ότι είμαι αχάριστος να χτυπώ το σύστημα που τόσα πολλά χρήματα μου έδωσε, κι εγώ πήγα με τον Μητσοτάκη και τώρα, ανεγκέφαλος και αφελής όπως είμαι, αφήνω να με εκμεταλλευθούν οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από μένα;» Μιλώντας για το πολιτικό του όραμα τόνισε ότι η «Σπίθα» θα παλέψει να αποκαταστήσει την «εθνική ανεξαρτησία» και να φέρει ένα νέο σύστημα εξουσίας με νέο σύνταγμα, νέους θεσμούς, νέες σχέσεις, καινούριο αμυντικό δόγμα «με στόχο την παλλαϊκή εξουσία και την άμεση δημοκρατία».
Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη άσκησε ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης, τονίζοντας ότι, όταν η δημοκρατία παραβιάζεται, πηγαίνει στις πλατείες.
Ο Κ. Ζουράρις σε παρέμβασή του μίλησε για «κρίσιμους ηλίθιους που παραμένουν», εννοώντας τους βουλευτές.