Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος»


Με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Αgricole στην Ελλάδα, Γιάννης Σφακιανάκης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.
«Υπάρχει μεγάλο μέρος των Ελλήνων που φεύγει στο εξωτερικό και η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Ποτέ δεν θα αποπληρώσει το χρέος. Με αυτούς τους πολιτικούς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»«Πρέπει να ξεχάσετε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια» προσέθεσε. «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του χρόνου η ανεργία θα έχει υπερβεί το 20%...

Αναφερόμενος στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σφακιανάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρεοκοπήσει, η Ακροδεξιά και η Αριστερά διανοητικώς, σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών στο κράτος». Επίσης πρότεινε ο αριθμός των βουλευτών νε περιοριστεί σε 150, με μέγιστη διάρκεια 2 θητείες, διαχωρισμό της βουλευτικής από την υπουργική ιδιότητα και πλήρη διαχωρισμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.