Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ερασιτέχνης φωτογράφος με λατρεία για τον ωκεανό και τα ουράνια σώματα πέρασε 18 μήνες απαθανατίζοντας τον έναστρο ουρανό.

Με εργαλεία μόνο μία απλή φωτογραφική μηχανή και την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον, ο Alex Cherney, 36 ετών, επισκέφθηκε πολλά μέρη και τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.
Τα αστέρια πέφτουν σαν μία γαλαξιακή βροχή στο νυχτερινό ουρανό, ενώ παράλληλα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, κάνοντας αντανάκλαση στα ήρεμα νερά του ωκεανού.

Η έλλειψη περιβαλλοντικής μόλυνσης στο νότιο άκρο της Αυστραλίας έδωσε την ευκαιρία στον ερασιτέχνη φωτογράφο να βγάλει κάποιες από τις ομορφότερες φωτογραφίες της ζωής του. Τα αστέρια, τα σύννεφα, ο γαλαξίας και η Σελήνη δημιουργούν μία πανδαισία χρωμάτων.

Κατάφερε να απαθανατίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αποδεικνύοντας ότι η απουσία φωτορύπανσης μπορεί να δώσει εκθαμβωτικές φωτογραφίες. Όλα φαίνονται με γυμνό μάτι και οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία περαιτέρω επεξεργασία.
Ο Cherney δεν είχε καμία σχέση με τη φωτογραφία, αλλά και την αστρονομία. ''Ξεκίνησα όταν η μικρή μου κόρη γύρισε μία ημέρα από το σχολείο και με ρωτούσε για τους πλανήτες. Μαζί ψάξαμε πληροφορίες και τότε κατάλαβα ότι είναι κάτι που με ενδιέφερε'' δηλώνει ο ίδιος.

''Στην Αυστραλία δε χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ για να δούμε ανάλογες εικόνες, όπως θα συνέβαινε με τους κατοίκους του βόρειου τμήματος, οπού ο ουρανός δεν είναι τόσο καθαρός'' συμπληρώνει ο Cherney.
Πέρασε 18 μήνες φωτογραφίζοντας τον ουρανό και τον ωκεανό, με αποτέλεσμα να έχει μία ποικιλία από χιλιάδες εικόνες.

''Δεν το βλέπω ως τελικό προϊόν, πάντα θα υπάρχει και κάτι άλλο που θα θέλω να φωτογραφίσω. Στόχος μου είναι η συνεχής εξέλιξη και να δείξω στους ανθρώπους έναν απίστευτο ουρανό που κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να θαυμάσουν'' αναφέρει ο 36χρονος άνδρας.