Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Οι ειδικοί απαντούν σε 3 «καυτές» καλοκαιρινές ερωτήσεις














ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τι γίνεται με το μακιγιάζ στην παραλία και πόσο κρατάει το αντηλιακό; Δύο συν μία ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση. Είναι λάθος να φοράω μακιγιάζ στην παραλία;
Όχι απαραίτητα, εξηγεί η make-up asrtist της...




Smashbox Lori Taylor. Προτιμήστε όμως μια μέση λύση, ούτε καθόλου αλλά ούτε και έντονο. Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF για να καλύψετε τυχόν κοκκινίλες ή άλλες ατέλειες της επιδερμίδας. Για τα χείλη προτιμήστε ένα lip gloss σε ροζ, ροδακινί, ή μπρονζέ απόχρωση για να αναδείξετε το μαύρισμα. Αποφύγετε προϊόντα με κολλώδη και βαριά υφή γιατί εκτός του ότι θα κολλήσουν άμμο, θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον ήλιο.

Το αντηλιακό που μου περίσσεψε από πέρσι το καλοκαίρι είναι ακόμα αποτελεσματικό;
Ελέγξτε αν στο αντηλιακό προϊόν αναγράφεται ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τον David Leffell, καθηγητή δερματολογίας στο Yale School of Medicine , εάν δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, ο κανόνας είναι ότι τα ενεργά συστατικά των αντηλιακών παραμένουν σταθερά και αποτελεσματικά για περίπου τρία χρόνια. Ωστόσο, αν σας μυρίζει περίεργα ή έχει αλλοιωθεί το χρώμα του, πετάξτε το οπωσδήποτε. Για να διατηρήσετε το αντηλιακό σας όσο γίνεται περισσότερο, αποθηκεύστε το σε ένα ξηρό σημείο, σε θερμοκρασία δωματίου και με το καπάκι καλά κλεισμένο.

Πώς μπορώ να σταματήσω την έντονη εφίδρωση;
Χρησιμοποιείστε το αποσμητικό και το βράδυ, μετά το ντους, επισημαίνει ο δερματολόγος των αστέρων Darren Casey. Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν θα έχει αρκετό χρόνο να απορροφηθεί από το δέρμα και να αρχίσει να «δουλεύει». Το πρωί, μετά το ντους, χρησιμοποιείστε το και πάλι κανονικά όπως θα κάνατε συνήθως.