Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γ.Φαρμάκης: Να μη χάσουμε το χαμόγελό μας!


* «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ», ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Τ.ΑΝΔΡΙΑΣ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΗ ΔΗΜ. ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ Ν.ΚΑΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

«Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία που περνά όχι μόνο ο νέος μας δήμος αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας. Να συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε ανοιχτή πολυπληθή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.

Επρόκειτο για εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης» που έγινε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου ενώ η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη μέρα, και στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου με κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό σύμβουλο, Νίκο Κάκαλο.

Ο κ. Κάκαλος, και στις δύο εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα δυο μεγάλων Ελλήνων στιχουργών, του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου, στίχοι των οποίων μελοποιήθηκαν από επίσης μεγάλους Έλληνες συνθέτες και που ερμήνευσε με εκπληκτικό τρόπο η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου υπό την καθοδήγηση ενός πραγματικά εξαιρετικού μαέστρου, του Ευθύμη Μαυρίδη.

Ήταν ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την γέννηση τους.

Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ