Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Διαβάστε τις παρακάτω δυο ειδήσεις για να καταλάβετε πως δουλεύει το 'δόγμα Νταβούτογλου' στην πράξη.

Ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ παραγγέλνει τόνους σελίδων Α4 για να έχει ...΄κάβα' για έγγραφες διαμαρτυρίες! Πάντως και οι δύο ενέργειες γίνονται με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ του Γιώργου Παπανδρέου....Διαβάστε:

O ΧΑΛΙΤ ΕΡΕΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ…ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ !


Περιοδικό Αζινλίκτσα 28-7-2011





Ο Γενικός Διυθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν επισκέπτεται τη Δυτική Θράκη
Ο Γενικός Διευθυντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», που αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό επικουρικό όργανο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Χαλίτ Ερέν επισκέφθηκε τη Δυτική Θράκη με σκοπό να πραγματοποιήσει σειρά επαφών.
Ο Δρ. Χαλίτ Ερέν συναντήθηκε με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους μαζί με το συγγενή του, βουλευτή του ΑΚΡ Αδριανούπολης Χακάν Τσαβούσογλου. Στις επαφές του αυτές τον συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
Ο Ερέν ξεκίνησε τις συναντήσεις του από την Ξάνθη, την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Ο κος Χαλίτ Ερέν και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των επαφών τους, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, το δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τα διοικητικά στελέχη του συνδυασμού «Νέα Γενιά», το σύλλογο «Πλάτανος», την εφημερίδα «Μιλλέτ» και τον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» στο Δήμο Μύκης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όπως έγινε γνωστό ο κος Ερέν δεν επισκέφθηκε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία δήλωση στον Τύπο σχετικά με την επίσκεψή που πραγματοποίησε στον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Όπως έγινε γνωστό, οι κκ Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου συνέχισαν τις επαφές τους στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Ιουλίου επισκεπτόμενοι την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης(ΠΕΚΕΜ), τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) και το δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ. Αντιθέτως, απ’ ό, τι έγινε γνωστό, ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA δεν επισκέφτηκε το συνδυασμό του Δήμου Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα».
Οι κκ Δρ. Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου, συνεχίζουν τις επαφές τους με συλλόγους και ιδρύματα της μειονότητας, ενώ αναμένεται να συναντηθούν με το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, το δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καδή και τον εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Ποιος είναι ο Χαλίτ Ερέν;
Γεννήθηκε στην πόλης της Κομοτηνής, στη Δυτική Θράκη το 1953. Πραγματοποίησε τη βασική και μέση εκπαίδευσή του στη Δυτική Θράκη και τις λυκειακές σπουδές του στην επαρχία Σακάρια. Το 1976 απεφοίτησε από το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης. Το 1989 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον κλάδο Ιστορίας του ινστιτούτου Κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Μαρμαρά. Το 1995 πραγματοποίησε στο ίδιο πανεπιστήμιο, διδακτορικό στον κλάδο Ιστορίας του ερευνητικού ινστιτούτου Τουρκολογίας.
Το 1981 ο Δρ. Χαλίτ Ερέν, εισήλθε στο IRCICA ως ερευνητής και διευθυντής του τμήματος αρχειοθέτησης και Βιβλιοθήκης. Μέσα σε λίγα χρόνια προήχθη στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή. Υπήρξε συντονιστής και μέλος της διοικητικής επιτροπής συμποσίων και συνεδρίων που διοργάνωσε το IRCICA με θέμα τα Βαλκάνια και την κεντρική Ασία. Συμμετείχε στα συνέδρια της Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και στις επιτροπές και τα συνέδρια των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τύπου. Τον Ιανουάριο του 2005 διορίσθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του IRCICA.
Ο Δρ. Ερέν είναι ιδρυτής και διευθυντής της Τουρκοισλαμικής Κοινότητας στην Αγγλία (1979-1981), υπήρξε Γενικός Πρόεδρος (1992-1994) και μέλος (1984-1994)του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (1990- ), ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (1989- ), ιδρυτικό στέλεχος και σύμβουλος της Επιτροπής Μειονοτήτων της Ανατολικής Ευρώπης που ιδρύθηκε στη Βιέννη (1990- ), ιδρυτικό στέλεχος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ρούμελης (1993- ), μέλος της ειδικής επιτροπής του έβδομου σχεδιασμού πενταετούς προόδου της Τουρκίας (1993), ιδρυτικό στέλεχος (1996) και αντιπρόεδρος (1996-1998, 2002-2004) του Ιδρύματος εκπαίδευσης, πολιτισμού και υγείας Δυτικής Θράκης, β’ Πρόεδρος του Συλλόγου πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (1997-2001), μέλος της διοικητικής επιτροπής και Β΄ πρόεδρος του Ιδρύματος πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (2001- ), σύμβουλος για θέματα Βαλκανίων στο Υπουργείο Επικρατείας (1997). Διατελεί ακόμα Γενικός Διευθυντής του IRCICA (Ερευνητικό κέντρο ισλαμικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού). Ο κος Χαλίτ Ερέν γνωρίζει Αραβικά, Αγγλικά και Ελληνικά, ενώ μπορεί να επικοινωνήσει στις σλαβικές γλώσσες και στα περσικά
Σχόλιο : Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κύριος Ερέν είναι πολλά. Εξ ου και η …αποδοχή που απολαμβάνει στην μειονότητα. Και εννοείται βέβαια πως τίποτε δεν γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη από το ¨καρντάσι¨ του Παπανδρέου.