Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!


Μπορείς να κάνεις κανό, καγιάκ, βαρκάδα, τζετ σκι και ό,τι άλλο κάνεις σε μια κανονική πισίνα. Απλά, αυτή που βρίσκεται σε ξενοδοχείο στη Χιλή είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και βάθος 35 μέτρα. Χαλαρώστε με τον ήχο του νερού...
Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, στο San Alfonso Del Mar Resort στη Χιλή, η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου περιέχει αρκετό νερό ώστε να γεμίσει 6.000 κοινές πισίνες κι ενώ ο καθαρισμός της θα απαιτούσε 6.000 φίλτρα και άλλες τόσες δόσεις χλώριο, ο Χιλιανός βιοχημικός Fernando Fishmann, βρήκε μια πιο οικονομική, πρακτική, αλλά και οικολογική λύση.

Το σύστημα επεξεργασίας του νερού, το οποίο πήρε έξι χρόνια για να τελειοποιηθεί, αποτελείται από δύο μόνο βήματα. Η τεχνολογία δεν προσθέτει μια σταθερή ροή των χημικών στο νερό.

Αντί αυτού 400 σένσορες βακτηρίων λειτουργούν ανά στρέμμα και όταν τα επίπεδα είναι αυξημένα το σύστημα εγχέει αυτόματα τις ίδιες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

Η San Alfonso Del Mar δεν είναι απλά η ωραιότερη πισίνα σην Χιλή, είιναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου με μήκος ένα χιλιόμετρο και βάθος 35 μέτρα. Γεμίζει με 66 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού, τα οποία έρχονται κατευθείαν από τον διπλανό Ειρηνικό Ωκεανό. Κοστίζει 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να κρατηθεί καθαρή.

www.deltiokairou.gr