ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Η ΣΤΕΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (περίπου 11 πμ με 1.30 μμ και το βράδυ 6 μμ με 9 μμ, εκτός από το μεσημέρι κάθε Δευτέρας και το Βράδυ της Κυριακής). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕ!
(… ο Σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας ιδιόκτητη στέγη – εντευκτήριο και γραφείο στην οδό Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, κτλ
Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν αλλά κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τη τοπική επαναστατική κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κουροβάγγο. Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως, σημερινό Γ’ Σώμα Στρατού, από το οποίο ένα μεγάλο μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.
Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών»….).
(Παρακαλούμε διαδώστε αυτό το μήνυμα προς κάθε Λιτοχωρίτη και Λιτοχωρίτη που γνωρίζετε! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς)
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο