Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΛΟΛΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.


Η Μουσική Σχολή με τις κατάλληλες και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες με ποιότητα και επαγγελματική προοπτική. Ενθαρρύνει το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας των μαθητών, παρέχοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα του Δήμου. Προσφέρει ακόμα δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων στη νέα χορωδία και ορχήστρα που θα ιδρυθούν από τη Μουσική Σχολή και τα παραρτήματά της. Προσφέρει διπλώματα και πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος. Τα μαθήματα των νέων τμημάτων ξεκίνησαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο κ. Χλεμές
«Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού επιλέγει την ενασχόληση με τις τέχνες και το πνεύμα, τη μουσική παιδεία και τον πολιτισμό ως θεμελιώδεις δραστηριότητες της κοινωνικής του πολιτικής. Είναι αποδεκτό από όλους ότι οι μουσικές σπουδές προσφέρουν μόρφωση, πνευματική καλλιέργεια ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν μια δημιουργική απασχόληση όπου αναπτύσσεται η φαντασία, η δεξιότητα, ο ρυθμός και ευαισθησία.
Έχει ως στόχο να επενδύσει στη νέα γενιά, δίνοντας της την ευκαιρία τόσο για καλλιτεχνική μόρφωση όσο και για επαγγελματική κατάρτιση. Όταν οι σπουδές γίνονται με ποιοτικό και πιστοποιημένο τρόπο, δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μιας ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης με την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ο νέος Δήμος Πύδνας – Κολινδρού μπορεί να περάσει στη νέα εποχή έχοντας να οργανώσει ένα θεμελιωμένο και σε συνεχή ανάπτυξη μουσικό εκπαιδευτήριο», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ. Ε. Πύδνας – Κολινδρού κ. Δημήτρης Χλεμές.
Ο νέος κανονισμός λειτουργίας
Σημειώνεται πως μετά από τις νέες διατάξεις και τους κανονισμούς λειτουργίας εντάσσεται σε νέο φορέα όπου θα λειτουργεί με τη φροντίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας- Κολινδρού. Το προηγούμενο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Δημοτική Μουσική Σχολή Αιγινίου» αναγνωρίστηκε από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού (Κ.Ε.Τ.Χ.Ν/ 70824/25-8-09/ΦΕΚ 1764) και τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο. Με πολλά μέλη στο δυναμικό της έδωσε το στίγμα στην περιοχή και έγινε ευρύτερα γνωστή με την ορχήστρα κρουστών, η οποία σε κάθε της εμφάνιση αποσπά θετικά σχόλια και επαίνους. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε.Π.Κ (Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας- Κολινδρού), στόχος από τη φετινή σχολική χρονιά είναι να λειτουργήσουν Παραρτήματα της Μουσικής Σχολής και στις Δημοτικές Ενότητες του Κολινδρού, της Μεθώνης και της Πύδνας.
Σχολές και τμήματα
1. Μουσική προπαιδεία:
Προσχολική αγωγή για νέους μαθητές σε ένα ομαδικό μάθημα όπου έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες της μουσικής μέσα από το ρυθμό, το χορό και το τραγούδι. Είναι ο προθάλαμος για την ομαλή ένταξη τους στη μουσική σχολή.
2. Τμήματα κλασικής κατεύθυνσης:
 Σχολή πλήκτρων: Πιάνο
 Σχολή κιθάρας: Κλασική κιθάρα
 Σχολή πνευστών: Φλάουτο, φλογέρα
 Σχολή βιολιού
Τα μαθήματα είναι ατομικά. Τα θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα που συνοδεύουν τις παραπάνω σπουδές διδάσκονται από εξειδικευμένους καθηγητές. Η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου σπουδών οδηγεί σε δίπλωμα ή πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος.
3. Τμήμα ελληνικής μουσικής – παραδοσιακής και μουσικής κατεύθυνσης:
Εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων:
 Γκάιντα, καβάλι, παραδοσιακά όργανα
 Παραδοσιακά κρουστά
Εκμάθηση λαϊκών οργάνων
 Μπουζούκι, μπαγλαμάς
 Ακορντεόν
Το μάθημα για το κάθε όργανο είναι ατομικό, ενώ ταυτόχρονα γίνεται εκμάθηση των βασικών αρχών της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Οι σπουδαστές μπορούν να είναι όλων των ηλικιών. Ο κύκλος σπουδών είναι πενταετής και στην ολοκλήρωσή του λαμβάνουν βεβαίωση σπουδών.
4. Σχολή ανώτερων θεωρητικών:
 Αρμονία
 Αντίστιξη
 Φούγκα
 Ενοργάνωση