Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια του 1ου "Two Nations Cup" , του αγώνα οκτακώπων ανάμεσα στο ελληνικό και τουρκικό πλήρωμα


Το ελληνικό πλήρωμα με τον Αλέξανδρο Χαϊτίδη στο πηδάλιο και τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο, Αλέξανδρο Λουλούδη, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιάννη Χρήστου,Γιάννη Τσίλη, Απόστολο Γκουντούλα και Νίκο Γκουντούλα στα κουπιά , πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και παρά την αρκετά καμπυλωτή διαδρομή που ακολούθησε , βάση των τοποθετημένων σημαδούρων, κατάφερε να παραμείνει πρώτη ως τον τερματισμό .

Ο τελικός χρόνος της ελληνικής βάρκας στα 3000μ. της απόστασης ήταν 7.57.39 ενώ της τουρκικής 8.01.87. "Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους και τον χαρήκαμε όλοι. Εύχομαι και τις επόμενες χρονιές να έχουμε την δυνατότητα να μετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες" τόνισε ο Νίκος Γκουντούλας ενώ ο Γιάννης Χρήστου είπε "Αν και κάναμε τουλάχιστον 100μ. παραπάνω από την τουρκική βάρκα πήραμε τελικά τη νίκη. Μου άρεσε πολύ αυτή η εμπειρία και ελπίζω να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός"

Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό ο Νίκος Γκουντούλας ως εκπρόσωπος των συναθλητών του παρέλαβε το βαρύ και επιβλητικό τρόπαιο από τα χέρια του δημάρχου της περιοχής και μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές το σήκωσε στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης για να εισρπάξουν όλοι μαζί το χειροκρότημα του κόσμου που είχε παραμείνει στο χώρο.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής (23/10) στις 10:40 με πτήση της Ολυμπιακής.