Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αν δεν παραδοθούν οι Έλληνες..." μας λέει ένας ταπεινός και Υποψήφιος Έλλην



Πληθαίνουν οι φωνές ότι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.
Όσο υπάρχουν μαθηματικά αναλφάβητοι (αγράμματοι, άσχετοι) να μας δανείζουν με τόσο ελλειμματικούς προϋπολογισμούς μπορούμε να μην χρεοκοπήσουμε. Μεταξύ των Ευρωεταίρων υπάρχουν πολλοί που μας δανείζουν ακόμα με κρυφή όμως ατζέντα. Στις αγορές πάλι δεν πιστεύω να βρούμε υποψήφια θύματα να μας δανείσουν (με λογικά (βιώσιμα) επιτόκια)!
Καταστραφήκαμε (χρεοκοπήσαμε) λοιπόν;
Καθόλου
Απλά επείγει να φτάσουμε σε
ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς κόβοντας δαπάνες και όχι με οριζόντιες επαναλαμβανόμενες αυξήσεις της φορολογίας που δολοφονούν την πραγματική ανάπτυξη.
Μπορούμε να το κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Αν δεν ξαναπετάξουμε την ψήφο μας στην κάλπη ως να επρόκειτο για σκουπίδι. Αν τιμωρήσουμε με την πλήρη περιφρόνηση και διαπόμπευση όλους εκείνους τους ελεεινούς συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν τους φόρους τους αποκρύπτοντας έσοδα ή εξάγοντας την έδρα της επιχείρησής τους σε γειτονικές χώρες. Αν επιδεικτικά πετάξουμε σε ειδικούς διάφανους κάδους στα μπαλκόνια μας τις τηλεοράσεις ξεμπερδεύοντας μια και καλή με την παραπληροφόρηση που μας βομβαρδίζουν. Αν προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα μέλη της κοινωνίας μας προτιμώντας τους από τις πολυεθνικές εταιρίες στις επιλογές μας. Αν αυτά τα μέλη με την σειρά τους στηρίξουν εμάς με μια καινούργια τιμολογιακή πολιτική αλλά και με την παροχή θέσεων εργασίας. Αν αρχίσουμε να ντρεπόμαστε για το ότι ονομαζόμαστε Έλληνες και αρχίσουμε άοκνες (ακούραστες) προσπάθειες μελέτης για να κατακτήσουμε με το σπαθί μας αυτό τον τίτλο (Έλλην = άνθρωπος φωτισμένος). Αν ... αν ... αν ,,,
Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το σωστό. Αυτήν την προσπάθεια κανένας δεν μπορεί να μας την στερήσει. Αντιθέτως υποχρεούμαστε απέναντι στα παιδιά μας (την νέα γενιά) να προσπαθήσουμε. Πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε ήδη την προσπάθεια βελτίωσης εαυτών. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους αγαπητούς συμπολίτες. Ακόμα και αυτούς που λάθεψαν και θέλουν να δώσουν τα πάντα για να επανορθώσουν.

Καλή μας επιτυχία

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ευστάθιος Ματσαρίδης
(ταπεινός υποψήφιος Έλλην)