Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

«Αναληθείς οι αναφορές…»
Κύριοι,
Με αφορμή τα όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με τα επεισόδια κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με θύμα το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, για την αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρουμε τα εξής:
1. Τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση του οργάνου κι ενώ η
πλειοψηφία περίμενε και τους τελευταίους αιρετούς που είχαν καθυστερήσει.
2. Ο κ.Δανιηλίδης ουδέποτε «ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν από την αίθουσα», όπως ψευδώς και αναληθώς αναφέρεται στο κείμενο. Αντίθετα, ήταν αυτός που πρώτος δέχτηκε την αήθη επίθεση από τους εργαζόμενους που εισέβαλαν στην αίθουσα, αφού κάποιοι φρόντισαν να τους κατευθύνουν προς αυτόν δείχνοντας το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών με το δάκτυλο, και δεν ήρθε σε διάλογο με κανέναν.
3. Τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα και αυτό αποδεικνύεται από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τον τρόπο του πλήθους των ατόμων που όρμησαν στην αίθουσα έτσι ακριβώς όπως είδε όλο το πανελλήνιο.
Από τα παραπάνω, τα οποία μπορεί να επιβεβαιώσουν οι πάντες που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδρίασης, προκύπτει ότι το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, και παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Επιπροσθέτως, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας να κάνουμε γνωστή τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.Θ.Μπαλασόπουλο, που έγινε χθες Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης. Εκεί ο κ.Μπαλασόπουλος έκανε γνωστές τις προθέσεις για ό,τι έμελλε να συμβεί σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ (συνημμένο αρχείο). Επίσης, σας κοινοποιούμε και τη δήλωση που έκανε ο κ.Δανιηλίδης μετά τα θλιβερά επεισόδια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας και την αποκατάσταση της αλήθειας.
Δήλωση του Σ.Δανιηλίδη για τα επεισόδια στην ΚΕΔΕ
Αναίτια, απρόκλητη και αήθη επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Σε δήλωσή του μετά τα πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της χώρας μας επεισόδια ο Σ.Δανιηλίδης τόνισε τα εξής: «Επρόκειτο για οργανωμένη και προσχεδιασμένη κίνηση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από χθες από τη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ουσιαστικά τα πρωτοφανή επιθετικά της σχέδια χαρακτηρίζοντας εμένα και άλλους συναδέλφους δημάρχους ανεπιθύμητους και προειδοποιώντας μας να μην τολμήσουμε να μετάσχουμε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Πρόκειται για τραμπουκική συμπεριφορά πεζοδρομίου από ελάχιστους
-ευτυχώς- οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν και δεν χαρακτηρίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών μας εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι έχουν και ήθος και ευπρέπεια και υπευθυνότητα.
Καθήκον και υποχρέωση όλων των αιρετών είναι να φροντίζουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Είναι γνωστό πως όλοι οι αιρετοί βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία, όποια κι αν είναι, πρέπει να διεκδικούνται με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο.
Ακραίες, φασιστικές συμπεριφορές της ελάχιστης μειοψηφίας που θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές προ δικτατορίας με τις ομάδες των παρακρατικών, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν», σημείωσε.