Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΝΑ?



Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Βόρεια Πιερία για τη μη επαρκεί υδροδότηση της περιοχής από το φράγμα της Μόρνας, αλλά και για το γεγονός πως – σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» - ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού εκπροσωπείται με 1 μόνον άτομα το 7μελες Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ύδρευσης Βόρειας Πιερίας, καθώς την πλειοψηφία την έχει ο νέος Δήμος Κατερίνης (6 άτομα), άσχετα εάν από το σύνδεσμο δεν υδροδοτείται όλος ο νέος Δήμος.Κατερίνης.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού πάρθηκε απόφαση ώστε ο Δήμος να στείλει εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του στο σύνδεσμο. Εκπρόσωπος του Δήμου της Βόρειας Πιερίας θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Κώστας Κακάνης, με αναπληρωτή του κ. Πασχάλη Μπουρσούκη, από τον συνδυασμό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
Ο κ. Πολύζος
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού από τη Μόρνα έφτασε ελάχιστο νερό στη Βόρεια Πιερία, ενώ οι Δημοτικές Ενότητες Αιγινίου και Κολινδρού υδροδοτούνται μόνον από τις πηγές της Ελαφίνας, καθώς δεν μπορεί να φτάσει το νερό από το φράγμα της Μόρνας λόγω βλάβης στο δίκτυο. «Αδικείται ο λαός της Βόρειας Πιερίας με αυτό που γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος, επισημαίνοντας πως ο δήμος πληρώνει τη λειτουργία των αντλιοστασίων και δεν υδροδοτούνται τα χωριά, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στη λειτουργία του συνδέσμου.
Για ακόμη μία φορά ο κ. Πολύζος είπε πως αν χρειαστεί ο δήμος θα προσφύγει ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταγγείλει το έργο, καθώς ο πρώην Νομάρχης Πιερίας Πασχάλης Μπροφίδης ξεκίνησε την κατασκευή του φράγματος της Μόρνας για την υδροδότηση της Βόρειας Πιερίας. «Το θέμα είναι σοβαρό. Μας δουλεύουν.... Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας...», είπε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, προτείνοντας δε στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβουν απόφαση, ώστε να γίνει έλεγχος στο έργο από την ημέρα που ξεκίνησε μέχρι τη στιγμή που «ψευτοπαραδόθηκε», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λαγδάρης
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλη Λαγδάρη, ο οποίος τόνισε πως αρκετοί πρώην δήμοι της Βόρεια Πιερίας δεν είχαν προχωρήσει στην κατασκευή γεωτρήσεων, καθώς ευελπιστούν στην υδροδότηση από το φράγμα της Μόρνας. Ζήτησε δε η χρέωση του δήμου προς τον σύνδεσμο να γίνεται σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και όχι με του 2001, καθώς ο πληθυσμός της περιοχής είναι λιγότερος. Ο κ. Λαγδάρης χαρακτήρισε απαράδεκτο το να μην πηγαίνει νερό στη Βόρεια Πιερία, μια περιοχή που έχει τεράστιο πρόβλημα τόσο με την ποσότητα όσο και με την ποιότητα νερού. Ζήτησε δε από το δημοτικό συμβούλιο να αναθεωρήσουν την αρχική τους στάση και να πάρουν απόφαση να στείλουν εκπρόσωπο στο σύνδεσμο.
Ο κ. Πολύχρονιδης
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα υδροδότησης που έχουν πολλά χωριά της Βόρειας Πιερίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.