Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

Με το ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του Σωματείου Εστιατόρων – Ψητοπωλών και συναφών Επαγγελμάτων για κατάργηση του 23% στο ΦΠΑ και άλλων αιτημάτων τους ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Ακολουθήσαν τα θέματα ημερησίας διάταξης με πρώτο θέμα το αίτημα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας για λήψη απόφασης σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, παρόντες ήταν πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι από όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, την εισήγηση στο θέμα έκανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι είναι αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση , τέτοιο καθεστώς εμείς δεν το δεχόμαστε, δεν μπορούμε να μειώσουμε το προσωπικό για τον απλούστατο λόγο ότι αυτούς που έχουμε δεν επαρκούν και συνεχώς προσλαμβάνουμε με δίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις, έχουμε πρόβλημα προσωπικού.

Ο κ. Βαγγέλης Λαγδάρης στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα για την κρίση που με τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσης έφτασε την κατάσταση εδώ που είναι σήμερα , η θέση της παράταξης μας τόνισε είναι αντίθετη με την εφεδρεία και συμφώνησε με τον δήμαρχο ότι το προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση Πιερίας κ. Πουρλιώτης.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Πολυχρονίδης τόνισε ότι οι υπάλληλοι του δήμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν περισσεύει κανείς , εμείς δεν δεχόμαστε τη λέξη εργασιακή εφεδρεία επεσήμανε ο πρόεδρος. Η απόφαση άρνησης της εργασιακής εφεδρείας πάρθηκε ομόφωνα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις εγκρίσεις των μελετών,

Α. Αναβάθμιση – Ανάδειξη Βήματος Αποστόλου Παύλου στην Μεθώνη 60.000 ευρώ

Β. Δημιουργία Τουριστικού στο Μακρύγιαλλο 70.000 ευρώ

Γ. Κατασκευή Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στις Λουλουδιές Κίτρους 158000 ευρώ

Δ. Αποχέτευση λυμάτων Καταχά 160000 ευρώ.

Οι μελέτες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία εκτός του κ. Δανιηλίδη ο οποίος θεώρησε ότι ήταν πολλά τα χρήματα για την κατασκευή αυτών των έργων.