Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΦΑΚ ειν’ εδώ, νταβραντισμένο δυνατό!


Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πριν από μερικές ώρες, κεκλεισμένων των θυρών, το παλιό ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΠΑΦΑΚ (ΠΑνελλήνιο ΦΑσιστικό Κίνημα), όνομα που ταιριάζει γάντι στη μεταλλαγμένη φυσιογνωμία του. Προσέξτε παρακαλώ την τελεία μεταξύ ΦΑ και Κ, διότι, αν δεν τη βάλετε, το ΦΑΚ παραπέμπει σε απαγορευμένους οθωμανικούς συνειρμούς.

Το κεντρικό σύνθημα στις επόμενες εκλογές μαθαίνω ότι θα είναι: ...
Το ΠΑΦΑΚ ειν’ εδώ, νταβραντισμένο δυνατό!

Το νέο όνομα ΠΑΦΑΚ υποδηλώνει ότι το πρώην ΠΑΣΟΚ έχει πάρει το βούρδουλα και κάνει ΦΑΚ το Πανελλήνιο χωρίς σάλιο, με το συμπάθιο.

Η χαριστική βολή στο παλιό όνομα δόθηκε με τη «Νέα “φοροκαταιγίδα” που χτύπησε χθες αιφνιδιαστικά, για μια ακόμη φορά, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αφού μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αλλαγή της κλίμακας παρακράτησης, κόβονται κατά 50% όλες οι φοροαπαλλαγές ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την αλλαγή της κλίμακας παρακράτησης η επιβάρυνση φθάνει μέχρι και 820 ευρώ, ενώ το γεγονός ότι η έκπτωση φόρου από τις φοροαπαλλαγές μειώνεται από το 20% στο 10% για όλα τα εισοδήματα, και όχι για αυτά που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ όπως είχε ψηφιστεί το καλοκαίρι, μειώνει ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.»
Προσδεθείτε για να διαβάσετε τις λεπτομέρειες εδώ.

Ολόκληρο το ΦΑΚιστικό πολυνομοσχέδιο, για όσους αντέχουν, θα το βρείτε εδώ.
Την αιτιολογική έκθεσηπροφάσεις εν αμαρτίαις – στο πολυνομοσχέδιο θα τη βρείτε εδώ.

Λοιπόν, Ευάγγελε Βενιζέλο, αρχιερέα της ύφεσης και άξιε συνεχιστή του αποτυχημένου εμπνευστή του κουνήματος των αποδείξεων, GPAPAK, εγώ δε γουστάρω να ξοδεύω το 25% του αφορολόγητου εισοδήματος, δηλαδή το 60% περίπου του καθαρού μετά τους φόρους, ΛΑΦΚΑ, τέλος ακινήτων, εισφορές αλληλεγγύης και λοιπά χαράτσια, για να σώσω το αφορολόγητο.

Ως συνταξιούχος, προτιμώ να ζω με ψωμί κι ελιές, να κυκλοφορώ με τρύπια παπούτσια, να μπαλώνω τα σκισμένα ρούχα μου, να κουρεύομαι μόνη μου αντί να πάω σε κομμωτήριο, και να κάνω το σκατό μου παξιμάδι, για ν’ αποταμιεύω κάτι τις για μια ώρα ανάγκης. Άρα δεν έχω τις αποδείξεις δαπανών που μου ζητάς. Γιατί, βρε φασίστα, θα με τιμωρήσεις γι’ αυτό με επιπλέον φορολογία; Και γιατί, βρε ανάλγητε χασάπη, ξανακούρεψες το αφορολόγητο για νέους κάτω των 30 και συνταξιούχους άνω των 65 από τις €9.500 που έλεγες μέχρι προχθές στις €9.000; Και γιατί, βρε δήμιε, αντιμετωπίζεις, ως προς τις φοροαπαλλαγές, το ίδιο τον συνταξιούχο ή το μισθωτό των €15.000 μ’ εκείνον που έχει εισόδημα €40.000, €50.000 ή και €100.000 ευρώ;

Θυμάστε πώς μας παραμύθιαζε ο Βάγγος ο χασάπης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 31 Ιουλίου; Να σας το θυμίσω:

Ερώτηση: «Εχετε αναγνωρίσει ότι πολλά φορολογικά μέτρα είναι άδικα. Πότε θα αρθούν αυτές οι αδικίες;»

Ευ. Βενιζέλος: «Πράγματι, λόγω της ταχύτητας και της πίεσης μπορεί να υπάρχουν μέτρα τα οποία είναι στις λεπτομέρειές τους και στο συσχετισμό τους με άλλα μέτρα άδικα, και αυτές οι αδικίες θα αρθούν μέσα από το εθνικό φορολογικό σύστημα, ο διάλογος για το οποίο ξεκινάει αύριο, Δευτέρα. Με στόχο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να μπορούμε να εμφανίσουμε ολοκληρωμένο το σχέδιο ενός εθνικού φορολογικού συστήματος απλού, ευανάγνωστου, σταθερού, ισορροπημένου, που να έχει καθαρά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, να διέπεται από πνεύμα κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα εθνικό φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα βλέπει ότι έχει μια καθαρή θέση και ότι η θέση του αυτή είναι δίκαιη σε σχέση με τους διπλανούς του.»

Είδε κανείς άρση αδικιών με το κατατεθέν φασιστικό πολυνομοχέδιο; Εγώ είδα μεγιστοποίηση των αδικιών εις τη νιοστή... Μήπως είδατε αναπτυξιακά χαρακτηριστικά; Εγώ είδα χειρότερα υφεσιακά χαρακτηριστικά... Δυστυχώς, έγιναν τα έσχατα χείρονα των πρώτων... Θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός στο λαό, πανηγύρια στην πλουτοκρατία και στους ανεγκέφαλους δανειστές μας...

Βαγγέλη, Βαγγέλη, ο Δημήτρης Κουσελάς σε γυρεύει!

Ώστε ο Οκτώβριος θα είναι κολασμένος μήνας, Βαγγέλη! Να, κάτι τέτοια μας λες και μας φτιάχνεις την ψυχολογία… Πάντως, δε θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι ο δρόμος προς τη σωτηρία περνάει μέσα από την κόλαση! Να που το μάθαμε κι αυτό από το κολασμένο ΠΑΦΑΚ!