Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το μπάσκετ προσπερνά την κρίση και επιστρέφει

Αντιστεκόμενοι στα ανυπέρβλητα εμπόδια των καιρών οι άνθρωποι του Πιερικού Αρχελάου δίνουν συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία του συλλόγου στον αθλητισμό της Κατερίνης.

Όταν μεγάλοι και παραδοσιακοί σύλλογοι στο άθλημα (ΑΕΚ, Ηρακλής, Λάρισα κ.λ.π.) αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν αγωνίζονται στην Α1, συμμετέχουν μετά βίας στα πρωταθλήματα και άλλες έχουν αφανιστεί, τότε η παρουσία της ομάδας μας στην Α2 αποτελεί υπέρβαση που πρέπει να εκτιμηθεί από το σύνολο του αθλητικού κόσμου. Όταν η Κατερίνη μαζί με τις Σέρρες και τον Λαγκαδά είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Βορείου Ελλάδος στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2, θα πρέπει να επικροτούμε την προσπάθεια όλων όσων μοχθούν στον Πιερικό Αρχέλαο. Όταν η λέξη μπάσκετ ξανακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, επιβάλλεται από όλους μας να συνδράμουμε, ως οικογένεια, στο δύσκολο εγχείρημα.

Όσοι εξειδικεύονται στο άθλημα γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα και περισσότερα από όλους μας και μπορούν να κρίνουν ακριβέστερα τις λεπτομέρειες. Το βέβαιο όμως είναι πως η προσπάθεια του Αποστόλη Πόδα και των συνεργατών του κρίνεται έως τώρα επιτυχής και αυτό δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθεί. Λάθη και παραλείψεις έγιναν και θα γίνονται σε ένα ζωντανό οργανισμό που αποτελείται από ανθρώπινα μέλη.

Χρέος όλων των φίλων του Πιερικού Αρχελάου είναι να στηρίζουν την ομάδα πρώτα στα δύσκολα και μετά στις επιτυχίες. Ακόμη και οι συμβουλές και οι υποδείξεις, στο μέτρο που μας αναλογούν, θα πρέπει να κατατίθενται καλοπροαίρετα και απευθείας στους διοικούντες. Ειδικά οι μπασκετάνθρωποι στο σημείο αυτό οφείλουν να συνδράμουν τα μέγιστα, ως αρωγοί στην όλη προσπάθεια. Σε μια συλλογική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και όλοι είναι χρήσιμοι.

Το Σάββατο 1/10/2011 ένα ακόμη ιστορικό ραντεβού μας καλεί να παραβρεθούμε στο κλειστό γυμναστήριο. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 είναι γεγονός και ο ιστορικός Απόλλων Πατρών είναι ο κατάλληλος αντίπαλος για να γιορτάσει, για μια ακόμη φορά, το μπάσκετ και η πόλη της Κατερίνης.

Σε μια τόσο δύσκολη και επώδυνη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας υπάρχουν κάποιοι που επενδύουν στον αθλητισμό. Αξίζουν την στήριξη και τη συμπαράσταση μας.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης