Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΑΣ (όλων ημών των πολιτών της)


Η χαρισματικότητα των Ελλήνων συμπολιτών μας θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα φτάνει να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην προσπάθειά τους για την σωτηρία της χώρας με «ικανό μέγεθος». Οι μικροεγωισμοί τα μικροσυμφέροντα κατακερματίζουν τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού και τις καταστούν αναποτελεσματικές (μια και οι αντίπαλοί μας είναι σε μαγαλύτερο βαθμό ενωμένοι υπό την σημαία του άκρατου κέρδους). Αν η πλειοψηφία ως λαός πιστεύουμε αυτό που επίμονα γράφετε σε αυτόν ή και άλλους ιστοτόπους (ότι δηλαδή τα δύο κόμματα εξουσίας είναι σε τέτοιο βαθμό διεφθαρμένα που δεν έχει νόημα οποιαδήποτε προσπάθεια ανασύστασής τους - γεγονός για το οποίο διατηρώ τις αμφιβολίες μου) θα έπρεπε ήδη εδώ και μήνες να προετοιμάζουμε πυρετωδώς ένα καινούργιο σχήμα που θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει, ενώσει σε μια γροθιά, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά των αντιδράσεων του λαού μας. Αυξάνοντας την πιθανότητα να έχουμε μια επιτυχή έκβαση στις μάχες που προβάλουν στον χρονικό ορίζοντα. Καλή επιτυχία σε όλους στο δύσκολο έργο μας.

ΥΓ. ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ΅ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. Σε μια προσπάθεια υπεραπλούστευσης όμως θα γράψω ότι αυτό που υποστηρίζω με δυο λόγια είναι ότι μόνο η προσωπική αυτοκριτική ταπείνωση του ΕΓΩ του καθένα μας (όπως υποστήριζε οι Μέγιστοι των φιλοσόφων μας (Σωκράτης Σόλωνας Αριστείδης Αριστοτέλης) και φυσικά ο ίδιος ο Χριστός μας) είναι σε θέση:
1, Να διαλύσει τον κατακερματισμό μας ως κοινωνία αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των έργων μας
2. Να αποκρυσταλλώσει την γνώση μας επί των προβλημάτων που μας οδήγησαν εδώ ώστε να μην τα επαναλάβουμε
3. Να δημιουργήσει αδιάρρηκτο ιστό που μας ενώνει και αυξάνει τις άμυνές μας στον διαλυτικό λόγο υπηρετών του συστήματος με τεράστια εμπειρία στην καταστρατήγηση της αλήθειας μέσω της τόνωσης του ΕΓΩ των πολιτών και τεράστιες δυνατότητες που τους παρέχει το δίκτυο των ΜΜΕ (Μέσων μαζικής «ενημέρωσης»).
4. Να καταφέρουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τον συνδυασμό των εγκεφαλικών δυνατοτήτων μας (η μείωση του ΕΓΩ μας φέρνει πιο κοντά επιτρέποντας τους εγκεφάλους μας να αλληλεπιδράσουν αρμονικά) με αποτέλεσμα την εμφάνιση συνεργητικών αποτελεσμάτων. Αποτελεσμάτων που όποιος έχει ιδέα από συνεργητισμό έχουν εκθετικά αποτελέσματα και όχι γραμμικά. Εκθετικά αποτελέσματα που έχουμε άμεση ανάγκη αν σκεφτούμε το μέγεθος του προβλήματος που καλούμε να επιλύσουμε

Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 7-8 άμεσοι σημαντικότατοι λόγοι που θα μπορούσα να παραθέσω αλλά θα μείνω σε αυτούς που ήδη ανάφερα οι οποίοι καλύπτουν πάνω από το 50% των προβλημάτων μας και θα ευχηθώ από βάθος καρδίας καλή τύχη και καθαρό μυαλό σε όλους όσους είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε το εγώ μας για την σωτηρία του συνόλου που ονομάζουμε πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ.

Με αγάπη

Ευστάθιος Ματσαρίδης